Közösségi oldalak

Sportok

Márton Anita: Örülök a hatodik helynek…

Márton Anita: Örülök a hatodik helynek…

Márton Anita rekorderként hatodik lett az isztambuli kontinensbajnokságon. A Kopp Békéscsabai Atlétikai Club olimpiai bronzérmese, világbajnok súlylökő a hetedik fedettpályás Európa-bajnokságán versenyzett, és idei legjobbját érte el. Edzője, Eperjesi László is maximálisan elégedett volt versenyzőjével.

Polgármesterünk, elnökségünk és a klub vezetői együtt izgultuk át a TV előtt a döntőt, mint ahogy ezt a korábbi világversenyein is nyilatkozott Tóth Sándor klubigazgató, A harmadik sorozatnál 3. helyen állt, s a végső sorrendet 10 mm = 1 cm döntötte el az 5.- és 6. helyezett között.

De hát az atlétika mérhető sportág – itt a bizonyíték erre.

Anitát kérdeztük a verseny után:

– Az Eb-mezőnyből te vagy az egyetlen atléta, aki a hetedik fedett Európa-bajnokságán vett részt. Eszedbe jutott ez, mielőtt dobókörbe léptél?

– Olyannyira nem, hogy nem is tudtam erről. Viccesen mondhatnám, nem örülök neki, mert kiderül, hány év van mögöttem. De természetesen nem így van. Megtiszteltetésnek tartom, hogy ilyen sok Eb-n indulhattam, az meg hab a tortán, hogy a hétből három kontinensbajnokságon érmes voltam.

– És ha csak a ciklusokat nézzük, akkor lehetett volna ez a nyolcadik Európa-bajnokságod is…

– Így van. Igazoltan távol maradtam az Eb-től 2021-ben, hiszen akkor született a kislányom és nagyon örülök, hogy két év elteltével is döntős tudtam lenni.

– Milyennek láttad az isztambuli teljesítményedet?

– Örülök a hatodik helynek. Volt pár hetes időszakom, amikor nem igazán ment a dobás, ehhez képest most mindössze 15 centire voltam a dobogótól. A lökéseim azonban nagyon kimentek a jobb szektorba, így a jövőben erre kell koncentrálnom.

– Kétéves kislányod, és a család otthon szurkolt neked. Hogy viseled a távollétet a gyerekedtől?

– Ehhez nem lehet hozzászokni, bár jó kezekben van most édesapjával otthon, de ahogy telik az idő, egyre nyűgösebb, és hát nekem is nagyon hiányzik.

– Folytatás?

– Jövő héten elkezdődik egy alapozó időszak. Versenyezni várhatóan májusban fogok, az idei végcél pedig a budapesti szabadtéri világbajnokság lesz.

Borítókép: Tajti Márton Anita edzőjével Eperjesi László-val a 2023-as Isztanbuli EB-n.

Ha nem akarsz lemaradni videóinkról, akkor Iratkozz fel!

Hirdetésblokkolóval néznéd oldalunkat, és ettől mi éhen halunk.

 

A Sportklub oldal olvasása ingyen van, de a működtetése nem ingyenes!

 

Szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb, rendszeresen tankolnak, természetesen pénzért. Nyugi, reklámjaink egyáltalán NEM zavaróak illetve tolakodóak!