Közösségi oldalak

Sportok

Kick-box: kemény felkészülés a nyári melegben!

Kick-box: kemény felkészülés a nyári melegben!

Bár még két hónap van hátra a kick-box sportágban az év legfontosabb utánpótlás versenyéig, az olaszországi Jesolo-ban megrendezésre kerülő junior, kadet és gyermek kick-box világbajnokságig, gőzerővel folyik a felkészülés.

Egyelőre zömében a kluboknál folyik a munka, s nem egyszer edzőtáborokban szoktatják a versenyzőket a nagy igénybevételre. Az orosházi Contact Kick-box és Thai-box harcművész egyesület csakúgy, mint már korábban, Gyopárosfürdőn tart intenzív felkészülést. Az edzésmunka két teljesen különböző kategórián folyik: egyrészt küzdelmi jellegű, másrészt az utóbbi időben felfutott formagyakorlat felkészülés centrikus. Ezen az orosháziakon kívül Kondorosról, a budapesti Árpád DSE-ből, Ráckevéről és Füzesgyarmatról érkezett versenyzők vesznek részt.

Ennek a része a békéscsabai tornacsarnokban folyó speciális képzés, amelyen Puravecz Péter mester formagyakorlat szövetségi kapitány és Litauszki László mester kondorosi edző mellett a kiváló akrobatika oktató, Balogh Dávid, a Flip Unit Team vezető edzője is részt vesz, s irányítja a speciális oktatást. Mint elmondta, meg van elégedve a résztvevők munkájával és hozzáállásával a felkészülésnek ebben a szakaszában. Dicsérete nagy szó, hiszen az a típus, aki szerint minden edzésnél lehetne még többet edzeni, vagyis maximalista szakember.

A válogatott edzésen a felnőtt mezőnyből ott edzett a VB-EB érmes Brebovszky Zoltán, Halustyik Cintia, Zahorecz Noel, az utánpótlásból Petrovszki Márton, Laurinyecz Emma,Bak Ágnes Panna. A vasárnapi oktatást meglátogatta Shihan Gregor László VIII.DAN, a Békés Megyei Harcművész Szövetség elnöke, a HNT tagja. A formagyakorlatos élversenyzők készülni tudnak majd az augusztus közepén Csongrádon tartandó központi válogatott edzőtáborban is.


YouTube felratkozás!

További cikkek a témában: Sportok

Hirdetésblokkolóval néznéd oldalunkat, és ettől mi éhen halunk.

 

A Sportklub oldal olvasása ingyen van, de a működtetése nem ingyenes!

 

Szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb, rendszeresen tankolnak, természetesen pénzért. Nyugi, reklámjaink egyáltalán NEM zavaróak illetve tolakodóak!