Közösségi oldalak

Labdarúgás

Sorozatban ötödik vereségét szenvedte el az Újpest

Fotó: paksifc.hu

A listavezető Paks 2-1-re győzött az Újpest vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga 15. fordulójának első vasárnapi mérkőzésén.

Az újpesti szurkolók a mérkőzés előtt élőképpel emlékeztek meg a Megyeri úti stadion névadója, Szusza Ferenc születésének századik évfordulójáról. A lelátón kirajzolódott a legendás futballista arcképe, a kerítésre pedig egy idézet került ki tőle: „engem idekötött minden, a gyermekkor, a barátok, az újpesti utcák és a Megyeri úti stadion”.
Az első negyedórában az iramra nem lehetett panasz, de helyzet nem alakult ki, mert a játékosok nem tudtak az ellenfél védelmi vonala mögé kerülni. A játékrész derekán a gyors gólváltástól megélénkült a találkozó, amelyen a lila-fehérek kerültek fölénybe, de a fővárosi csapat Szappanos bravúros védései miatt nem tudott fordítani, így a két együttes döntetlennel vonulhatott az öltözőbe.

Térfélcserét követően valamelyest visszavettek a tempóból a csapatok, de így is mindkét fél előtt adódott egy-egy nagy lehetőség, azonban a hazaiaknál Ambrose, a vendégeknél pedig Könyves várt túl sokat, így a védők utolérték és szerelték a két csatárt. A Paks fokozatosan átvette az irányítást, fölénye pedig hamar góllá érett, miután egy bal oldali szöglet után Hahn fejelt a kapuba. A fővárosiak megzavarodtak a bekapott góltól, így az éllovas többször eldönthette volna a három pont sorsát, azonban Molnár három-négy alkalommal is óriási védéssel tartotta meccsben a csapatát. Az Újpest a hajrában sem tudott újítani, így a Paks megérdemelten diadalmaskodott.

A vendégek sikerükkel biztosan élen a maradnak, míg a hazaiak sorozatban ötödik vereségüket szenvedték el.

OTP Bank Liga, 15. forduló

Újpest FC-Paksi FC 1-2 (1-1)
Szusza Ferenc Stadion, 3078 néző
Vezette: Berke
Gólszerzők: Varga B. (24.), illetve Könyves (23., 11-esből), Hahn (63.)
Sárga lap: Mörschel (55.), Kastrati (78.), Tajti (91.), illetve Lenzsér (37.)

Újpest FC: Molnár Zs. – Kastrati, Anculasz (Hall, 57.), Kosanovic, Tamás – Onovo – Varga B. (Kiss T., 66.), Mörschel (Mack, 75.), Tajti, Csoboth (Ganea, 75.)- Ambrose (Sasere, 66.)

Paksi FC: Szappanos – Lenzsér (Szabó B., 83.), Kinyik, Szabó J. – Kovács K., Papp, Horváth K. (Földi, 88.), Mezei, Osváth – Könyves (Böde, 71.), Hahn (Szélpál, 83.)

MTI

Még több Labdarúgás