Közösségi oldalak

Labdarúgás

Már a Liverpool vezeti a bajnokságot az Arsenal előtt

Már a Liverpool vezeti a bajnokságot az Arsenal előtt

A Liverpool nem játszott túlzottan jól a Crystal Palace ellen, mégis fordítani tudtak.

A Liverpool a Palace elleni mérkőzés előtt 2 ponttal számolt kevesebbet a listavezető Arsenal mögött. Adott volt az esély az előzésre, és mint az általában lenni szokott, Szoboszlai Dominik a kezdőben kapott lehetőséget. Felemás volt az első félidő a Liverpool számára, mert ugyan voltak helyzeteik, messze nem lehetett azt mondani, hogy sorra alakították volna ki a ziccereket. Sőt, a legnagyobb helyzet a hazai csapat előtt adódott, amit a sérüléséből visszatért Alisson parádésan hárított.

Nem sokkal később Van Dijk szabálytalansága miatt büntetőt ítélt a játékvezető. A VAR-szobában azonban látták, hogy a büntetőt szabálytalanság előzhette meg a Palace részéről, ami miatt a játékvezető kiment megnézni a felvételt.

A második büntetőt már nem úszta meg a Liverpool

Végül úgy határozott, hogy szabálytalan volt a Palace, így visszavonta a Liverpool elleni büntetőt és Van Dijk sárga lapját. Az első félidő 0-0-s döntetlennel ért véget, Kloppnak bőven volt mondanivalója a 15 perces szünetben.

A második félidő kifejezetten rosszul kezdődött a Liverpool számára, és ezúttal a VAR nem volt a segítségükre. Az 56. percben büntetőt ítéltek a vendégek ellen, amit Mateta magabiztosan értékesített, és megszerezték a vezetést.

A 73. percben Szoboszlait is lecserélte Klopp, bízván abban, hogy a frissebb játékosokkal sikerülhet legalább egyenlíteniük. 1 perccel később a Palace teljesen feleslegesen hozta magát olyan helyzetbe, amivel komoly esély nyílhatott a Liverpool előtt.

A piros lap

Ayew megkapta a második sárga lapját, és mehetett is az öltőbe, míg a csapata 10 emberrel játszott tovább. Másodperccel később Salah egyenlített, és még mindig sok volt hátra a mérkőzésből. Nem mellesleg ez volt a legendás csatár 200. találata az angoloknál, és egyúttal a 150. a Premier League-ben.

A Palace helyzetét tovább nehezítette, hogy Johnstone lesérült, a 87. percben le kellett cserélni a kiváló formában védő kapust. A 10 perces hosszabbítás legelején Salah passzát Elliott váltotta gólra, amiben a harmadszámú kapus benne volt, és ezt követően már nem lehetett visszaút, a Liverpool a fordításával, ha 1 ponttal is, de átvette a vezetést az Arsenal előtt.

A 94. percben is esett egy gól, Diaz emelete át a kapust, amit les miatt nem adtak meg, míg Alisson az utolsó pillanatokban megint góltól védte meg a csapatát, így maradt a 2-1 a Liverpool javára.

Bortókép: liverpoolfc.com