Közösségi oldalak

Labdarúgás

Diósgyőri győzelem a Kisvárda otthonában

Diósgyőri győzelem a Kisvárda otthonában

A Diósgyőr 2-1-re nyert a sereghajtó Kisvárda otthonában a labdarúgó OTP Bank Liga 16. fordulójának első vasárnapi mérkőzésén.

Az első negyedórában leginkább a mezőnyben küzdöttek a felek, némi hazai fölénnyel. A Kisvárda a 13. percben egy szöglet után gólt is szerzett, de ezt les miatt érvénytelenítette a bíró. A folytatásban egyre inkább a hazaiak akarata érvényesült, távolról többször is veszélyeztettek, ezért is volt teljesen váratlan, amikor a 37. percben 11-eshez jutott a DVTK. Stephen a bal oldalon kicselezte Cipeticet, majd az alapvonal közelében elesett, Csonka Bence pedig büntetőt ítélt. A várdai játékosok hevesen reklamáltak, a videóbíró pedig percekig elemezte az esetet, majd kihívta a bírót, aki a lassítás visszanézése után is a 11-es pontra mutatott, a szlovén Rudi Pozeg Vancas pedig higgadtan értékesítette a büntetőt.

A szünetben cserékkel frissített a hátrányba került házigazda, de ez nem hozott áttörést, sőt, a másik oldalon ismét 11-es gyanús helyzetet elemeztek – Széles lökte fel Klimovicsot -, végül azonban ebből nem lett büntető. A kisvárdai támadásokból hiányzott az átütőerő, a diósgyőriek pedig kontrákból próbálkoztak, ugyancsak sikertelenül. A hajrához közeledve mindkét kapust tesztelték a játékosok, de nagy gólhelyzet nem alakult ki, mígnem a vendégek szabadrúgáshoz jutottak középen, mintegy 20 méterre a kaputól. A labdát a holland Elton Acolatse rúgta el, Petkovic pedig nem tudott hárítani, az újabb góllal pedig végleg eldőlt a találkozó. Acolatse a ráadásban még egy kapufát is rúgott, a másik oldalon pedig a montenegrói Driton Camaj az utolsó pillanatokban szépített, de ez a három pont sorsát már nem befolyásolta.

Borítókép: kisvardafc.hu

OTP Bank Liga, 16. forduló

Kisvárda Master Good-Diósgyőri VTK 1-2 (0-1)
Kisvárda, Várkerti Stadion
Vezette: Csonka
Gólszerzők: Camaj (95.), illetve Pozeg Vancas (41., 11-esből), Acolatse (85.)
Sárga lap: Makowski (81.), Jovicic (84.), Camaj (90.), illetve Vallejo (57.), Kampecisz (80.), Gera (90.)

Kisvárda Master Good: Petkovic – Stefan (Ilievski, a szünetben), Jovicic, Széles – Czékus (Makowski, a szünetben), Ötvös (Lucas, 85.), Nikolov (Ponomarenko, 90.), Alic – Navratil, Cipetic, Camaj

DVTK: Ogyincov – Gera, Szatmári, Csorbadzsijszkij, Stephen – Klimovics (Bényei, 76.), Vallejo, Holdampf – Pernambuco (Acolatse, 76.), Edomwonyi (Kampecisz, 76.), Pozeg Vancas (Lukács, 89.)

MTI