Közösségi oldalak

Labdarúgás

Zalaegerszegen folytatódott az Újpest nyeretlenségi sorozata

Zalaegerszegen folytatódott az Újpest nyeretlenségi sorozata

Az Újpest 1-1-es döntetlent játszott a Zalaegerszeg vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga 16. fordulójának szombati játéknapján.

Az első perctől érződött, hogy mindkét csapat nehéz helyzetben várta a mérkőzést, ennek megfelelően a játékszervezés szempontjából a stabil védekezés volt az elsődleges szempont. A felek kevés kockázatot vállaltak, anélkül pedig a felállt védelmeket nem sikerült feltörni. Az első 45 perc szinte teljes egészében helyzet nélkül telt el, mígnem közvetlenül a szünet előtt a kék-fehérek egy támadáson belül két ziccert is elrontottak, az Újpest előtt pedig egy lehetőség adódott.

Térfélcserét követően sem változott a játék képe, a fővárosiak az első helyzetüket kihasználva mégis előnybe kerültek. A góltól sem lett élénkebb a találkozó, ugyanúgy csendesen teltek a percek a két 16-os közötti mezőnyjátékkal. A játékrész derekán majdnem egyenlített a Zalaegerszeg, de Sajbán akrobatikus lövése a bal kapufát találta el. Az utolsó húsz percben az egyenlítés reményében próbált nagyobb sebességi fokozatba kapcsolni és támadólag fellépni a hazai csapat, ez viszont felkínálta a kontrázási lehetőséget az ellenfélnek, így a korábbiaknál élvezetesebb futball alakult ki a hajrára. A ZTE többször is közel járt a gólhoz, de Molnár bravúrral védte Sajbán fejesét, Evangelu bólintása után pedig a jobb kapufán csattant a labda. A 86. percben aztán Medgyes pontos lövése már utat talált az újpesti kapuba, így igazságos döntetlennel zárult a mérkőzés.

A pontosztozkodással a lila-fehérek ugyan lezárták öt bajnoki mérkőzésen át tartó kudarcsorozatukat, de a nyeretlenségi szériájuk immár hat találkozóból áll.

Borítókép: ujpestfc.hu

OTP Bank Liga, 16. forduló

Zalaegerszegi TE FC-Újpest FC 1-1 (0-0)
Zalaegerszeg, 1755 néző
Vezette: Bogár
Gólszerzők: Medgyes (86.), illetve Ambrose (50.)
Sárga lap: Mim (38.), illetve Kiss T. (83.), Csoboth (90.)

ZTE FC: Dombó – Huszti (Ubochioma, 69.), Evangelu, Várkonyi, Medgyes – Sankovic (Spoljaric, 82.) – Mim, Bedi, Croizet, Sajbán – Németh D. (Mance, 58.)

Újpest FC: Molnár Zs. – Kastrati, Anculasz, Kosanovic, Tamás (Simon K., a szünetben) – Varga B. (Kiss T., 62.), Mack, Onovo, Tajti (Hall, 77.) – Ambrose (Sasere, 93.), Csoboth (Mörschel, 93.)

MTI