Közösségi oldalak

Labdarúgás

A Vasas pontot rabolt a Fradi otthonából

A Vasas pontot rabolt a Fradi otthonából

A címvédő és éllovas Ferencváros gól nélküli döntetlent játszott sereghajtó vendégével, a Vasassal a labdarúgó OTP Bank Liga 17. fordulójának szombat esti mérkőzésén.

Bár a várakozásoknak megfelelően a Ferencváros irányította a játékot, azonban igazán komoly helyzetet a szünetig nem tudott kidolgozni a szervezetten futballozó Vasas ellen. Az angyalföldiek szórványos ellentámadásai egy kivételtől eltekintve semmiféle veszélyt nem jelentettek Dibusz kapujára.

A térfélcserét követően a Ferencváros nagyobb sebességi fokozatba kapcsolt, amit Besic keresztlécen csattanó lövése is jelzett. Ebben a periódusban teljesen beszorult a vendégcsapat, amelyet másodjára is a keresztléc mentett meg attól, hogy hátrányba kerüljön. Bár az idő múlásával csökkent a nyomás a Vasas kapuján, de így is voltak veszélyes lehetőségei a zöld-fehéreknek, akik mégsem tudtak betalálni. A hajrában ismét „egykapuzott” az Európa-ligában nyolcaddöntős FTC, de ezen a napon nem tudta feltörni a Vasas védelmét.

A zöld-fehérek immár hét kör óta veretlenek, míg a piros-kékek a bravúros pontszerzés ellenére sem mozdultak el az utolsó helyről.

OTP Bank Liga, 17. forduló

Ferencvárosi TC-Vasas FC 0-0
Groupama Aréna, 8579 néző
Vezette: Bogár
sárga lap: Márkvárt (67.), Holender (84.)

Ferencvárosi TC: Dibusz – Wingo, S. Mmaee, Kovacevic, Civic – Besic, Esiti (Vécsei, 65.) – Traore, Mercier (Marquinhos, 65.), Nguen (Auzqui, 88.) – R. Mmaee (Boli, 88.)

Vasas FC: Uram – Baráth (Szilágyi, 75.), Otigba, Iyinbor – Szivacski, Berecz, Ódor – Márkvárt (Hidi, 71.) – Radó, Novothny, Cipf (Holender, 66.)

MTI

(Borítókép: A ferencvárosi Samy Mmaee (b) és az angyalföldi Novothny Soma az OTP Bank Liga 17. fordulójában játszott Ferencvárosi TC – Vasas SC bajnoki labdarúgó-mérkőzésen a Groupama Arénában 2023. január 28-án. MTI fotó: Illyés Tibor)