Közösségi oldalak

Labdarúgás

A Mezőkövesd hazai pályán győzte le a Puskás Akadémia csapatát

Fotó: Kovács Péter

A Mezőkövesd hazai pályán 1-0-ra legyőzte a Puskás Akadémia csapatát a labdarúgó OTP Bank Liga 17. fordulójának vasárnapi játéknapján.

Kuttor Attila együttese hazai környezetben a legutóbbi öt fellépésén egy döntetlen mellett a negyedik sikerét aratta, míg a felcsúti csapat ebben a bajnoki szezonban mindössze a második vereségét szenvedte el vendégként – még az idény nyitófordulójában a Ferencváros otthonában kapott ki.

A Mészöly Kálmán, Mészáros Ferenc, valamint Pelé emléke előtti tisztelgést követően egy perccel a kezdés után előnybe kerülhetett volna a felcsúti együttes, de Spander közvetlen közelről hibázott egy szögletből.
A gól nélküli első félidő kemény, helyenként durva játékot hozott.

A fordulást követően szinte rögtön előnybe kerülhetett volna a Mezőkövesd, de Nagy Gergő bevetődve közelről hibázott. A 65. percben Tóth Balázs, a vendégek kapusa ajándékozott kis híján gólt az ellenfélnek, ezúttal azonban Drazic ügyetlenkedett a befejezésnél. Tíz perccel a rendes játékidő vége előtt végül előnybe került a Mezőkövesd, a csereként pályára lépő Babunski egy remek megoldás végén hozta kihagyhatatlan helyzetbe Drazicot.
A hajrában a Mezőkövesd őrizte előnyét, de több veszélyes lehetősége is volt lezárni a találkozót, az eredmény azonban nem változott. Az utolsó pillanatokban még Baluta, a felcsútiak támadója hozott össze magának tíz másodpercen belül két sárgával egy piros lapot.

OTP Bank Liga, 17. forduló

Mezőkövesd Zsóry FC-Puskás Akadémia FC 1-0 (0-0)
Mezőkövesd
vezette: Andó-Szabó
gólszerző: Drazic (80.)
sárga lap: Nagy G. (43.), illetve Stronati (26.), Zahedi (33.), Spandler (39.), Baluta (93., 93.)
piros lap: Baluta (93.)

Mezőkövesd Zsóry FC: Piscitelli – Kállai, Zahary, Beriasvili, Filip – Cseri (Brtan, 85.), Nagy G. (Da. Babunski, 76.), Karnyicki – Molnár G. (Vajda, 85.), Drazic, Besirovic

Puskás Akadémia FC: Tóth B. – Mezgrani (Bartolec, 12.), Stronati, Spandler, Nagy Zs. – Batik – Slagveer (Gruber, 78.), Baluta, van Nieff (Levi, 78.), Corbu (Komáromi, 67.) – Zahedi (Colley, 66.)

MTI

Ne maradj le közvetítéseinkről!

Hirdetésblokkolóval néznéd oldalunkat, és ettől mi éhen halunk.

 

A Sportklub oldal olvasása ingyen van, de a működtetése nem ingyenes!

 

Szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb, rendszeresen tankolnak, természetesen pénzért. Nyugi, reklámjaink egyáltalán NEM zavaróak illetve tolakodóak!