Labdarúgás

A Szentlőrinc egyből, a Tatabánya tíz év után jutott vissza az NB II-be

A Szentlőrinc egyből, a Tatabánya tíz év után jutott vissza az NB II-be

A labdarúgó NB III osztályozó visszavágóján a Tatabánya 2–1-re nyert a Békéscsaba ellen, ezzel feljutott az NB II-be. A Szentlőrinc 2–0-ra nyert a Putnok ellen, így a pirosak egy szezon után térnek vissza a másodosztályba.

Az odavágón 2–2-es döntetlent játszottak a csapatok, az pedig szinte biztos volt, hogy a visszavágóra is felpörögnek a békéscsabai valamint a tatabányai játékosok, mivel az összes eladható jegy elkelt a mérkőzésre (2 150), a szurkolótáborok pedig remek hangulatot teremtettek.

A hajrában helyzetek adódtak itt is, ott is, a 82. percben egy remek kiugratás után Árvai egyedül törhetett kapura, és be is lőtte a ziccert, ezzel a Tatabánya 2–1-re nyert a mérkőzést Albert kiállítása miatt 10 emberrel befejező Békéscsaba ellen, amely a remek szezon ellenére nem jutott fel az NB II-be az osztályozón, a Szombathelyi Haladás kizárása miatt viszont az MLSZ még felkérheti a csapatot a másodosztályú indulásra.

A Tatabánya tíz év után tér vissza az NB II-be.

A másik osztályozó mérkőzésen a Szentlőrinc 2–0-ra nyert a Putnok ellen, így a pirosak egy szezon után térnek vissza a másodosztályba.