Közösségi oldalak

Hírek

Újabb csapat lépett vissza az NB III-tól!

Nem oly rég portálunk is megírta, hogy az NB III-as Balassagyarmati SE visszalépett. A mai napon a Makó FC tette a következő bejelentést:

Kényszerhelyzet miatt az NB3-as labdarúgó-csapatunk visszalép a további küzdelmektől

Az orosz-ukrán háború okozta gazdasági válság nem kíméli az önkormányzatokat és a gazdasági szereplőket sem. Mindez a labdarúgás világát is mélyen érinti, így sajnálatos módon a Makó FC-t sem kerüli el. A makói önkormányzat a brutális – 10-12-szeres! – energiaár-növekedés miatt kénytelen bezárni intézményei és sportlétesítményei jelentős részét. Közéjük tartozik a Makó Aréna is: a stadion épületei október 1-től nem használhatóak. Megértjük az önkormányzat döntését, ugyanakkor a Makó FC a létesítmény nélkül nem tud sporttevékenységet folytatni. Ezzel együtt labdarúgó csapatunk támogatói körét is súlyosan érintette a gazdasági válság, így a működésre fordítható összegeink drasztikusan csökkentek.

Nincs keretünk és lehetőségünk arra, hogy pályát és öltözőket béreljünk felnőtt csapatunk hazai környezetben történő felkészüléséhez, illetve versenyzéséhez. A fenti okok miatt szomorúan kell bejelentenünk, hogy a Makó FC 2022. szeptember 27-től visszalép a Magyar Labdarúgó Szövetség által szervezett 2022/23. évi NB III osztályú férfi felnőtt nagypályás labdarúgó bajnokságban való további részvételtől. A Farkas Éva Erzsébet polgármester asszonnyal folytatott egyeztetésen megállapodtunk abban, hogy a makói utánpótlás labdarúgás megmentése érdekében a nehéz gazdasági helyzet ellenére is mindent megteszünk. Válságtervet dolgozunk ki arra vonatkozóan, hogy a Makó FC utánpótlás csapatai tovább edzhessenek és versenyezhessenek. Ugyanez vonatkozik a megyei másod- és harmadosztályban szereplő felnőtt csapatainkra is. Ezúton szeretnénk köszönetet mondani minden támogatónknak, akik segítették azt, hogy az elmúlt több mint két évben sikereket érhessünk el.

Nagyon büszkék vagyunk a megyei első osztályú bajnokság megnyerésére, valamint a 2021/22-es NB3-as bajnokságban elért 5. helyezésünkre. Megemeljük kalapunkat az edzői stáb és a csapattagok előtt. Makó városa büszke lehet erre a szuper csapatra. Nem utolsósorban pedig hálásan köszönjük nagyszerű szurkolóink mindig töretlen szeretetét és támogatását. A külső körülmények ellehetetlenítették a további folytatást, de biztosak vagyunk benne, hogy amennyiben rendeződtek a háborús és gazdasági problémák a világban, újra hasonló szintre tudjuk felemelni a makói labdarúgást.

A Makó 9 meccs alatt 11 pontot szerzett a bajnokságban, ezzel a 11. helyen állt. Érdekesség, hogy nemrég a Balassagyarmat is visszalépett a bajnokságtól, cikkünket itt olvashatják erről a témáról.

Hirdetésblokkolóval néznéd oldalunkat, és ettől mi éhen halunk.

 

A Sportklub oldal olvasása ingyen van, de a működtetése nem ingyenes!

 

Szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb, rendszeresen tankolnak, természetesen pénzért. Nyugi, reklámjaink egyáltalán NEM zavaróak illetve tolakodóak!