Labdarúgás

Megszakadt a Xabi Alonso vezette Bayer Leverkusen elképesztő veretlenségi sorozata

Éppen az idény egyik legfontosabb mérkőzésén szakadt meg a Xabi Alonso vezette Bayer Leverkusen elképesztő veretlenségi sorozata: a német együttes szerdán este alulmaradt az Atalantával szemben az Európa-liga fináléjában. Ehhez Ademola Lookman történelmi mesterhármasa kellett.

Nem a sorozat két legsikeresebb gárdája találkozott egymással az Európa-liga dublini döntőjében: a Bayer Leverkusen 1988-ban még a kiírás elődjét, az UEFA-kupát nyerte meg, míg az Atalanta soha nem ért csúcsra európai kupában.

Az olaszok alaposan meglepték a Bundesliga bajnokát, hiszen már a 26. percben kettővel mentek Ademola Lookman duplájának köszönhetően: a villámgyors támadó az első gólja előtt a figyelmetlen Exequiel Palaciost előzte meg, majd nem sokkal később egy védelmi bizonytalanságot kihasználva lőtte ki a bal alsót. A középcsatár nélkül felálló gyógyszergyáriak nem tudtak válaszolni a szünet előtt, noha Alejando Grimaldo előtt hatalmas lehetőség adódott, amikor Juan Musso kapus kezébe emelte a labdát.

A fordulást követően Alonso sorra cserélte be a támadókat, kezdve Victor Boniface-szel, akit többek között Ádám Hlozek, majd a hajrában Patrick Schick követett. Ehhez képest nem a Leverkusen szépített, hanem a bergamóiak szereztek újabb találatot – ki más, mint Lookman révén, aki az El-döntők történetének első triplázója lett.

A Leverkusennek 51 meccses veretlenségi sorozata szakadt meg, a csapat a Német Kupa hétvégi elhódításával vigasztalódhat. Az Atalanta története legnagyobb sikerét érte el, így óriási ünneplés várható.