Labdarúgás

A Győr nyerte a feljutásért vívott rangadót

Tóth Milán László, a Vasas (elöl) és Paul-Viorel Anton, az ETO játékosa a labdarúgó Merkantil Bank Liga NB II 33. fordulójában játszott ETO FC Győr – Vasas FC mérkőzésen a győri ETO Park Stadionban 2024. május 20-án. MTI fotó: Krizsán Csaba

Az ETO FC Győr ugyan kétszer is hátrányba került, végül mégis 3-2-re legyőzte a vendég Vasast a labdarúgó NB II 33. fordulójának feljutásért vívott hétfői rangadóján.

A zöld-fehérek sorozatban negyedik sikerükkel megelőzték az angyalföldi csapatot, így ha vasárnap az utolsó körben nyernek Ajkán, akkor másodikként feljutnak, míg a Soroksárt fogadó Vasasnak erre már csak akkor van esélye, ha a Győr kikapna.

Remekül indult a találkozó, tíz perc alatt három gólt láthatott a hétezres publikum: a fővárosi együttes szinte azonnal vezetést szerzett, de Szépe János egy szöglet utáni fejessel hamar egyenlített, a harmadik gólra sem kellett sokat várni, Tóth Milán ugyancsak fejjel volt eredményes. Hátrányban tovább rohamozott a Győr, mert ezzel eldőlt volna a feljutás kérdése, törekvéseit pedig siker koronázta, mert már a szünetig átvette a vezetést.

A második félidőre így fordult a kocka, a Vasas támadott nagy elszántsággal, a döntetlennel ugyanis megőrizte volna egypontos előnyét az utolsó fordulóra. A piros-kékeknek voltak is lehetőségeik, de – többek között Gyurákovics Erik bravúrjainak is köszönhetően – gólt nem sikerült szerezniük, így már nem a saját kezükben van a sorsuk.