Közösségi oldalak

Labdarúgás

Mármarosi Patrik profi K-1 magyar bajnok!

A győzelem után. Az övvel Mármarosi Patrik, mellette edzője Hricsovinyi Károly

A harcművészetek és küzdősportok világában rendszeresen rendeznek professzionális mérkőzéseket. A „profi” összecsapások amellett, hogy sportesemények, üzleti vállalkozások is, amelyek nagy nézettség és nézőszám mellett zajlanak le és rendkívül mépszerűek.

Mint több sportágban, a WAKO kick-box K-1 szabályrendszerében is rendeznek teljes erejű találatokra menő profi mérkőzéseket. A békéscsabai József Attila Lakótelepi Tömegsport Egyesület Hricsovinyi Károly vezette Energy Gym ringes csoportjának tagjai nem egy rendezvényen vehettek részt. Annak idején Benedek Zsolt és Géczei Róbert a magyar bajnoki címet is megszerezték.

A győztes Mármarosi Patrik és Rehák Márk

Budapesten, a Kellner Ferenc Sportközpontban, az Erdei Zsolt nevével fémjelzett Madárfészek Akadémián ringes gálát rendeztek Harcosok Viadala Gála néven, amelynek keretében a WAKO-PRO K-1 szabályrendszer 64,5 kg-os súlycsoport magyar bajnoki címéért lépett a kötelek közé az Energy Gym versenyzője, Mármarosi Patrik. Ellenfele a egykori legendás thai-box harcos, Rehák György fia, Rehák Márk volt. A két fiú ismerte egymást, hiszen korábban amatőr mérkőzésen már találkoztak. A mérkőzést Mármarosi Patrik nyerte egyhangú, 3 : 0 arányú pontozással, egy nagyon kemény, de sportszerű összecsapáson, ahol mind a két harcos dicséretet érdemelt.

A mérkőzés részleteiről Patrik edzője, Hricsovinyi Károly számolt be:

– Hogyan jött létre a mérkőzés?

– Tudtommal Király Istvánnak köszönhető, aki újra indította a WAKO-PRO profi K-1 mérkőzéseket és Rehák György keresett meg minket, hiszen fia, Márk és Patrik egy súlycsoportban vannak.

– Miben különböznek az amatőr és a profi szabályok?

– Itt nem két, hanem három perces menetek voltak, három menet. Nem folyamatos találati pontozás van, hanem a régi, hagyományos, vagyis meneten ként értékeltek a bírók.10 pontról indultak, s ennél kevesebbet kap a vesztes. Leütésnél például ismét egy pontot vonnak le. S a végén a menetek eredményét összeadják. A védőfelszerelésnél nincs fejvédő, sípcsontvédő,a kesztyűs megkötős, hagyományos.

– Azt az ellenfél is elismerte, hogy Patrik jogosan nyert. Mi volt a győzelem titka?

– Bár Patrik azt mondta, nem izgul, az első menet nem úgy alakult. Csak a védekezésre koncentrált, nem támadott, nem indított, nem érezte a küzdelmi távolságot sem. Az első menet az ellenfélé volt. A környezet is hatott rá, hiszen telt ház előtt küzdött, a nézők közvetlenül a ring mellett ültek, hangzavar, a hangulat…Profi környezet, megvilágítás, televíziós felvétel… Szünetben aztán bátorítottam, s a második menet eleje után mondtam, „kezdjen be” sokat üssön, mert jó a keze, s onnantól egyre másra érte le a találatokat, s így Patrik nyert, ha szűken is. A harmadik menet meg egyértelműen az Övé volt, a végén még egy térdrúgás is betalált.

– S a szép győzelem után: Hogyan tovább? Lesz folytatása?

– Nagyon remélem, hogy igen. Hogy lesz címvédés a jövőben. Úgy látom, hogy más országokban is újra indult ez a tagozat, s jó lenne összecsapni más országok profi bajnokaival is. Minél több mérkőzést kellene a versenyzőknek biztosítani.

Gregor László

Ha nem akarsz lemaradni videóinkról, akkor Iratkozz fel!