Közösségi oldalak

Labdarúgás

Egy büntetővel verte a Fehérvár a Debrecent

Fotó: fehervarfc.hu

Tobias Christensen büntetőjével a Fehérvár FC 1-0-ra legyőzte a Debrecent vasárnap a labdarúgó OTP Bank Liga 21. fordulójában.

Debreceni mezőnyfölénnyel kezdődött a találkozó, jobbára a hazai térfélen folyt a játék. A félidő közepén egy gyors fehérvári kontratámadás végén büntetőhöz jutottak a piros-kékek: Nicolas Stefanelli rosszul helyezett lövését Megyeri kivédte, de a VAR-vizsgálat után megismételt tizenegyesből Tobias Christensen már nem hibázott. A Debrecen még egy fokozattal feljebb kapcsolt és Dzsudzsák Balázs megpattanó szabadrúgásánál, valamint Bárány Donát fejesénél igen közel járt az egyenlítéshez.

Fordulást követően is ugyanaz volt a forgatókönyv: a Fehérvár visszahúzódva védekezett, míg a hajdúságiak nagy lendülettel támadtak. A játékrész közepén feljebb merészkedett a hazai csapat, így kiegyenlítettebbé vált a meccs, mégis a Debrecen állt közelebb a gólhoz, amikor Szuhodovszki Soma életerős lövését Tóth Balázs a kapufára ütötte. A hajrában elkeseredetten küzdött a Loki az egyenlítésért, a fehérváriak pedig hősiesen őrizték a minimális előnyt, és végül sikerrel jártak.

A Fehérvár sikerével megerősítette harmadik helyét és már nyolc ponttal előzi meg a negyedik Puskás Akadémiát, amely 17.30-tól lép pályára.

OTP Bank Liga, 21. forduló

Fehérvár FC – Debreceni VSC 1-0 (1-0)
Székesfehérvár, Sóstói Stadion, 4770 néző
Vezette: Andó-Szabó
Gólszerző: Christensen (30., 11-esből)
Sárga lap: Serafimov (41.), Simut (96.), illetve Baranyai (25.), Ojediran (68.)

Fehérvár FC: Tóth B. – Bese, Serafimov, Spandler, Gergényi, Schön – Katona M. (Sigér, 59.), Csongvai, Christensen (Simut, 86.) – Berki (Gradisar, 59.), Stefanelli (Pető, 74.)

Debreceni VSC: Megyeri – Baranyai (Tuboly, 69.), Pellumbi, Lagator, Ferenczi – Loncar (Szuhodovszki, 81.), Ojediran (Manrique, 69.) – Szécsi (Kocsis D., 58.), Dzsudzsák, Domingues (Bódi, 81.) – Bárány

MTI

Videó: M4Sport.huHa nem akarsz lemaradni videóinkról, akkor Iratkozz fel!