Közösségi oldalak

Labdarúgás

Döntetlennel és balhéval ért véget a Vasas-Paks mérkőzés

Döntetlennel és balhéval ért véget a Vasas-Paks mérkőzés

A Vasas 2-2-es döntetlent játszott otthon a Pakssal a labdarúgó OTP Bank Liga 2. fordulójának péntek esti nyitómérkőzésén. A Vasas közel hat év után játszott újra élvonalbeli bajnokit a Fáy utcában.

Mindkét gárda kizárólag magyar játékosokkal várta az összecsapást, legutóbb a 2012/13-as idényben a Paks és a Haladás mérkőzésein volt példa hasonlóra. Rendkívül eseménydúsan indult a találkozó. Először a Vasas legfrissebb igazolása, a 16-szoros válogatott Holender Filip talált a kapuba 58 másodperc elteltével, de a játékvezető nem adta meg a gólt, mert a csatár kézzel ért a labdához. Nem sokkal később újra ő veszélyeztett, a vezetést azonban a vendégek szerezték meg pillanatok múlva Szabó Bálint révén.


A korán bekapott gól ellenére a Vasas futballozott fölényben, csatárpárosának köszönhetően pedig még a szünet előtt fordítani tudott: először Radó András szolgálta ki Holendert, aki a játékrész utolsó percében visszaadta a kölcsönt. Waltner Róbert, a Paks edzője hármas cserével próbálta feltüzelni a csapatát a szünetben, ami sikerült is, igaz, Haraszti Zsolt lövését Jova Levente bevédte.

Az egyenlítés után újra a Vasas került fölénybe, a mérkőzés egyes periódusaiban az angyalföldiek beszorították riválisukat, de igazi nagy helyzetet nem tudtak már kialakítani, így az eredmény nem változott.

Az utolsó perceben egy hosszú indításra Holender Filip rajtolt, a paksi kispad felé guruló labdára Waltner Róbert vezetőedző is rámozdult, egyértelműen azzal a szándékkal, hogy megzavarja a Vasas csatárát – ez pedig sportszerűtlen megoldás volt a szakvezető részéről. A Vasas játékosai rossz néven vették mindezt, a paksiak persze edzőjük védelmére keltek, lökdösődés illetve kakaskodás alakult ki.OTP Bank Liga, 2. forduló

Vasas FC-Paksi FC 2-2 (2-1)
Új Illovszky Stadion, 2429 néző
Vezette: Pillók
gólszerzők: Holender (37.), Radó (45.), illetve Szabó B. (8.), Haraszti (48.)
sárga lap: Hinora (34.), Holender (93.), illetve Kádár (45+2.), Szabó B. (58.), Lenzsér (78.), Sajbán (93.)

Vasas FC: Jova – Iyinbor, Baráth, Otigba – Szivacski, Berecz, Hinora, Hidi (Hidi M. 85.), Silye – Holender, Radó (Feczesin, 69.)

Paksi FC: Rácz – Osváth (Vas, a szünetben), Kádár, Lenzsér, Szabó J. – Balogh (Papp K., a szünetben), Windecker – Bőle (Sajbán, a szünetben), Haraszti, Szabó B. (Nagy R., 66.) – Varga (Böde, 70.)

MTI

YouTube felratkozás!

További cikkek a témában: Labdarúgás

Hirdetésblokkolóval néznéd oldalunkat, és ettől mi éhen halunk.

 

A Sportklub oldal olvasása ingyen van, de a működtetése nem ingyenes!

 

Szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb, rendszeresen tankolnak, természetesen pénzért. Nyugi, reklámjaink egyáltalán NEM zavaróak illetve tolakodóak!