Közösségi oldalak

Hírek

Máté Csaba a Fehérváriak vezetőedzője lehet

Máté Csaba a Fehérváriak vezetőedzője lehet

Sajtóinformációk szerint, a Fehérvár FC hamarosan megválhat Bartosz Grzelak vezetőedzőtől, a helyére pedig azt a Máté Csabát nézték ki, aki több mint 10 éve dolgozik a Ferencvárosnál.

A Fehérvár gyengén kezdte a 2023/24-es bajnokságot (6 mérkőzés, 4 vereség, 4 pont, 9. hely), a Magyar Kupától pedig az NB III-as ESMTK búcsúztatta, így nem meglepő, hogy a vezetőség elgondolkodott a váltáson. Főként az elmúlt évek gyakorlatát látva.

A Csakfoci úgy tudja, bár több jelölt is akad, listájuk első helyén az a Máté Csaba szerepel, aki az elmúlt időszakban megbízott vezetőedzőként irányította a Ferencvárost – Sztanyiszlav Csercseszov menesztése és Dejan Sztankovics kinevezése között. Vezetésével tíz mérkőzésből kilencet megnyert az FTC és bejutott a Konferencia-liga csoportkörébe.

A lap szerint szóban már el is kezdődtek az egyeztetések és mindkét fél nyitott lenne a közös munkára.

Máté Csaba több mint tíz éve dolgozik a Ferencvárosnál, főként másodedzőként, párszor megbízott vezetőedzőként tevékenykedett. Jelenleg azért nem tagja Dejan Sztankovics stábjának, mert az előzmények miatt a közös munkát nem látták fenntarthatónak, erről Kubatov Gábor, a Ferencváros elnöke beszélt, hozzátéve, Máté Csaba addig marad az FTC alkalmazásában, amíg nem talál magának csapatot.

A Ferencváros élén nyújtott teljesítményét látva borítékolható volt, hogy nem kell(ett) sokat várnia az első ajánlatokra, pikáns váltás lenne, amennyiben az (egykori) rivális Fehérvárt irányítaná.

Máté Csaba a múlt héten a Nemzeti Sportnak úgy nyilatkozott, kinevezését követően már biztos volt benne, bármeddig is tart ez az időszak, többé nem lesz a Ferencváros másodedzője. Elárulta, vannak ajánlatai, de nem csak Magyarországról.

Borítókép: MTI fotó: Kovács Tamás

Ha nem akarsz lemaradni videóinkról, akkor Iratkozz fel!