Közösségi oldalak

Hírek

Lewis Hamilton a 2024-es szezon végén távozik a Mercedes csapatától

A Mercedes Forma–1-es csapata hivatalos Twitter-oldalán jelentette be, hogy Lewis Hamilton a 2024-es szezon végén távozik a csapattól.

„A Mercedes-AMG Petronas F1 Team és Lewis Hamilton útjai el fognak válni a 2024-es szezon végén. Lewis egy kilépési záradékot léptetett életbe az augusztusban bejelentett szerződésében, így a mostani szezon lesz az utolsó, amikor az Ezüstnyilakkal fog versenyezni”

– áll a Mercedes közleményében.

Csodálatos tizenegy év ez a csapattal, büszke vagyok mindarra, amit közösen elértünk. A Mercedes 13 éves korom óta az életem része, a hely, ahol felnőttem, így arról határozni, hogy elhagyom, a legnehezebb döntések közé tartozik, amelyeket valaha meg kellett hoznom. Ugyanakkor ez a megfelelő idő, hogy megtegyem ezt a lépést és izgatottan várom az új kihívásokat

– idézte a  Mercedes honlapja csütörtökön a hétszeres világbajnok brit pilótát, aki megígérte: mindent megtesz, hogy utolsó közös évükben igazán emlékezetes teljesítményt nyújtson.

A Ferrari ugyancsak csütörtökön számolt be weboldalán egymondatos közleményében, hogy Hamiltont 2025-től többéves szerződés köti az istállóhoz. A Mercedes tavaly augusztusban hosszabbította meg a 39 éves Hamilton és a másik pilóta, a szintén brit George Russell szerződését 2025-ig.

Ha nem akarsz lemaradni videóinkról, akkor Iratkozz fel!