Hírek

Hajnal Sztankovicsról: „Volt egy projektünk, ő erről lemondott”

Hajnal Tamásék magasra teszik a lécet az edzőkeresésnél. Fotó: fradi.hu

Az FTC sportigazgatója elmondta, a csapatot az Újpest elleni derbire felkészítő Leandro de Almeida az új vezetőedzőnél is a szakmai stáb tagja marad.

Viharos tempóban érkeznek a hírek a Ferencváros háza tájáról azt követően, hogy kiderült, Dejan Sztankovics vezetőedző azonnali hatállyal távozik a klubtól. A nemzetközi és a magyar sportsajtóban már több név is felvetődött, hogy ki követheti a szerb szakembert a zöld-fehérek kispadján, többek között Rafael Benítezé, aki 2005-ben Bajnokok Ligáját nyert a Liverpoollal.

Hajnal Tamás, az FTC sportigazgatója a klub hivatalos honlapján adott interjújában tiszta vizet öntött a pohárba, s ugyan az utódjelöltekről nem beszélt, azt kijelentette, hogy a csapatot az Újpest elleni derbire felkészítő Leandro de Almeida hosszú távon is a szakmai stáb tagja marad.

Leandro de Almeida-val hosszútávon számolnak a Fradinál. Fotó: fradi.hu

„Hosszú távon tervezünk vele, bárki érkezik, Leo marad, lojális, jól kvalifikált szakember”

– szögezte le Hajnal Tamás.

– Nagyon bízunk benne, régóta a Fradi család tagja, játékosként, edzőként, játékosmegfigyelőként, valamint a felnőttcsapat pályaedzőjeként is nagy segítségére volt a klubnak. Nagyon jól felkészült szakember, a labdarúgás megszállottja, jól látja a folyamatokat, nagyon jó taktikai érzéke van, kiváló kapcsolatot ápol a játékosokkal, a stábbal, teljes a bizalom irányába. A játékosoknak is megmondtuk, Leo minden segítséget megkap. Fontos meccs áll előttünk, derbi, telt ház, minden erőnket erre kell koncentrálni. Dejan mellett is fontos szerepet töltötte be, a meglátásait elfogadták.”

Hajnal arról is beszélt, milyen szempontok alapján választják ki az új vezetőedzőt.

„Szakmailag legyen felkészült, a modern trendeket ismerje, alkalmazni tudja. Nemzetközi keretünk van, találja meg a hangot a játékosokkal, európai kupákban szerzett tapasztalattal rendelkezzen. Magasra tesszük a lécet, az elérhető opciók közül a legjobbat szeretnénk választani. Nem ideális a helyzet, de semmikép sem gyors, hanem jó döntést szeretnénk hozni, nagy kihívás előtt állunk. Figyeljük a piacot. Vannak elképzeléseink, de meg kell vizsgálni, melyik megvalósítható, melyik szakember gondolja a Fradit megfelelő választásnak a karrierjében.”

A sportigazgató a távozó Sztankovicsról is beszélt.

Jól dolgoztunk együtt, én azt éreztem rajta, tisztelte a klubot, tisztelte a munkatársakat. Jó tavaszt produkáltunk, az utolsó két meccset (a Diósgyőrtől a bajnokságban, a Pakstól a kupadöntőben elszenvedett vereséget) leszámítva persze, illetve az Olympiakosz elleni hazai EKL-meccs (0–1) után is volt bennünk hiányérzet. Viszont beindult egy folyamat, a terv az volt a projekt szerint, hogy az első állomás a bajnoki cím, a fő cél pedig az európai kupában sikeresség. Ő erről lemondott.”

Dejan Sztankovics kevesebb mint egy évig volt az FTC vezetőedzője, tavaly szeptemberben vette át a csapat irányítását a Sztanyiszlav Csercseszov helyére ideiglenes jelleggel kinevezett Máté Csabától.