Hírek

Dejan Sztankovics távozik a Ferencvárostól

Dejan Sztankovics távozik a Ferencvárostól

Az M4 Sport értesülései szerint Dejan Sztankovics csütörtökön (2024.05.16) közölte a Ferencváros vezetőségével, hogy elfogadta egy másik klub ajánlatát, és távozik a magyar rekordbajnoktól.

Kubatov Gábor elnök már a Ferencváros 125. évfordulóján elárulta, a szerb tréner szerződésében négy havi fizetéséről szóló kivásárlási összeg szerepel – úgy tudjuk, Sztankovics csütörtökön közölte a magyar rekordbajnok vezetőségével, hogy elfogadta egy másik csapat ajánlatát, és távozik, a szóban forgó klub pedig kivásárolja a jelenlegi megállapodásából.

„Folyamatosan nézem az edzői piacot, most is van képben lengyel szakember, aki tornatanárból lett fantasztikus edző, és nagyon jó szisztémát rakott össze, de Oroszországban is van egy-két edző, akire ránéz az ember, és látja, hogy szervezett futballt játszik”

– idézi Kubatov Gábort az M4 Sport.

Dejan Sztankovicsot 2023. szeptember 4-én nevezte ki vezetőedzőnek a Ferencváros azt követően, hogy a Klaksvík elleni BL-selejtezős kudarc után a menesztett Sztanyiszlav Csercseszovtól ideiglenes jelleggel Máté Csaba vette át a csapat irányítását.

Sztankovics az FTC vezetőedzőjeként a Nagyecsed ellen mutatkozott be a Magyar Kupában, ahol egészen a döntőig meneteltek, de ott a Paks hosszabbítás után 2–0-ra legyőzte a rekordgyőztest.

A szerb edzővel a csapat az NB I-ben 28 mérkőzésen 19 győzelmet és öt döntetlent ért el négy vereség mellett, az Európa-konferencialigában 2–4–2-es mérleggel a nyolcaddöntőbe jutásért rendezett párharcban búcsúztak a fővárosi zöld-fehérek a később döntős görög Olympiakosz ellen.

Sztankovics összesen 42 mérkőzésen irányította az FTC-t, meccsenként átlagosan 2.07 pontot szerzett, szerződése 2027. június 30-ig szólt.