Közösségi oldalak

Hírek

A holland Pascal Jansen lett a Ferencváros új vezetőedzője

A holland Pascal Jansen lett a Ferencváros új vezetőedzője

A Ferencváros hivatalos oldalán bejelentette, a kupadöntő után távozó Dejan Sztankovics helyét az 51 éves holland Pascal Jansen veszi át a kispadon.

Az elmúlt időszakban különböző sajtóértesülések az ír Robbie Keane-nel és két norvég edzővel, Erling Moeval és Ronny Deilával is összehozták a Ferencvárost, végül mégis egy negyedik szakember, a holland Pascal Jansen lett a befutó.

Jansen Kerkez Milos korábbi csapatát, az AZ Alkmaart 2020 decembere és 2024 januárja között 162 meccsen irányította, legnagyobb sikere a 2022-2023-as kiírásban a Konferencialiga elődöntőjének elérése volt csapatával. Előtte a PSV utánpótlásában dolgozott, más klubja edzőként még nem volt.

Az 51 éves vezetőedző Dejan Sztankovics utódja lesz a Ferencváros kispadján, aki egy szezont töltött a fővárosi zöld-fehéreknél, majd tovább állt az orosz Szpartak Moszkvához. Ezalatt a bajnokságot nagyobb előnnyel megnyerte a csapat, de a Konferencialigából a később győztes Olimpiakosz ellen kiestek, míg a Magyar Kupát sem tudták megnyerni, a döntőben a Paks győzte le a Fradit 2-0-ra.

Még több Hírek