Közösségi oldalak

Labdarúgás

Győzött és bronzérmes a Debrecen

Fotó: dvsc.hu

A Debrecen 2-0-ra legyőzte a vendég Újpestet a labdarúgó OTP Bank Liga 33., utolsó fordulójának szombati játéknapján, ezzel megszerezte a bronzérmet és a következő szezonban indulhat a Konferencia-liga selejtezőjében.

Jó iramú első félidőt láthatott a közönség, mindkét csapat gólra törően játszott. Több helyzet is kialakult, a veszélyesebbek az újpesti kapu előtt, s a félidő derekán, egy szöglet után meg is szerezte a vezetést a hazai együttes. A folytatásban a Debrecen egyre inkább átvette az irányítást, többet birtokolta a labdát, s a játékrész hajrájában akár meg is duplázhatta volna előnyét, Banai azonban többször is nagyot védett.

A szünet után beszorították ellenfelüket a házigazdák, ennek néhány perc elteltével meg is lett az eredménye, Manrique idénybeli első találatával kétgólosra növelték előnyüket. A fővárosiak hármat cseréltek, ezzel megélénkült a támadójátékuk, de a szépítés nem jött össze – ebben Megyeri kapusnak is nagy szerepe volt. A szórványos debreceni kontrák nem igazán jelentettek veszélyt, így végül maradt a kétgólos – és megérdemelt – hazai siker.
Az utolsó percekre beállt Dzsudzsák Balázs, a DVSC csapatkapitánya is, aki az előző fordulóban csuklótörést szenvedett és vasárnap megműtötték.

OTP Bank Liga, 33. forduló

Debreceni VSC-Újpest FC 2-0 (1-0)
Nagyerdei Stadion, 14 014 néző
Vezette: Bogár
Gólszerzők: Lagator (26.), Manrique (52.)
Sárga lap: Kusnyír (56.), illetve Gouré (18.), Pauljevic (20.), Diaby (73.)

DVSC: Megyeri – Kusnyír, Dreskovic, Romancsuk, Ferenczi – Lagator, Loncar (Dzsudzsák, 90.) – Varga K. (Szécsi, a szünetben), Manrique (Bárány, 90.), Bódi (Kiziridisz, 80.) – Do. Babunszki (Mance, 80.)

Újpest: Banai – Andzulasz, Diaby, Fehér (Kovács D., 89.) – Pauljevic, Onovo, Boumal, Mörschel (Jevtovski, 57.), Antonov (Ambrose, 57.) – Csoboth (Mucsányi, 77.), Gouré (Simon K., 57.)

MTI

Ha nem akarsz lemaradni videóinkról, akkor Iratkozz fel!