Közösségi oldalak

Labdarúgás

OTP Bank Liga – Pótolt mérkőzéssel indul az év

OTP Bank Liga – Pótolt mérkőzéssel indul az év

A második fordulóból elhalasztott Zalaegerszeg-Ferencváros mérkőzéssel veszi kezdetét a 2023-as év a labdarúgó OTP Bank Ligában.

A címvédő zöld-fehérek annak ellenére magabiztosan, nyolcpontos előnnyel vezetik a tabellát, hogy két találkozóval kevesebbet játszottak, azaz egy újabb győzelemmel már kétszámjegyű különbséget alakíthatnak ki az idény meglepetéscsapatával, az újonc Kecskeméttel szemben.

A sorozatban ötödik bajnoki címére hajtó, az Európa-ligában nyolcaddöntős fővárosi együttes kerete nem gyengült a téli szünetben, sőt, erősödött is a Slovan Bratislavától leigazolt Myenty Abenával. A suriname-i válogatott futballista a védelemben ad nagyobb rotációs lehetőséget Sztanyiszlav Csercseszov vezetőedzőnek.

Bár a Zalaegerszeg meglehetősen jól szerepelt az őszi idényben, ugyanis ötödik helyről várja a folytatást, de hazai pályán nem remekelt, hét meccséből csupán hármat nyert meg. Amennyiben viszont ezúttal sikerülne meglepetést okoznia, akkor a bravúros sikerrel a harmadik pozícióba ugrana a tavaly bronzérmes Puskás Akadémiát és a legutóbb ezüstérmes Kisvárdát megelőzve.

A találkozót a Ferencváros Bajnokok Ligája-selejtezős szereplése miatt halasztották el. A két csapat idénybeli első összecsapásán az FTC 2-1-re verte a Groupama Arénában a ZTE-t. A halasztott találkozót követően a hétvégén már teljes fordulót rendeznek az élvonalban.

MTI

OTP Bank Liga 2. fordulójából elhalasztott mérkőzés:

ZTE FC-Ferencvárosi TC 18:30

A tabella:

1. Ferencvárosi TC
2. Kecskeméti TE
3. Kisvárda Master Good
4. Puskás Akadémia FC
5. ZTE FC
6. Paksi FC
7. Debreceni VSC
8. MOL Fehérvár FC
9. Mezőkövesd Zsóry FC
10. Újpest FC
11. Budapest Honvéd
12. Vasas FC

Ha nem akarsz lemaradni videóinkról, akkor Iratkozz fel!