Sportok

Sikeres szereplés a Karate Knockdown Utánpótlás Magyar Bajnokságon

A közelmúltban a Pestszentimrei Sportkastélyban került megrendezésre a Magyar Karate Szövetség Knockdown Magyar Bajnoksága gyermektől szenior korosztályig, ez egyúttal a XXV. BUSHIDO KUPA volt! A nagy létszámú eseményt a Magyar Shidokan Karate Szövetség és a BUSHIDO Se. közösen szervezte.

A rendezők, a Kiss Attila vezette shidokan karatésok ténylegesen nagy feladat előtt álltak, hiszen tizenhét karate világszövetség ötven klubjából nevezett négyszáz versenyző, 66 kategóriában mérte össze a tudását!A verseny sikeres megrendezéséhez szükséges a szervezeti vezetők azon közös akarata, amely a közös versenyeken való részvételről szól. Ez az elhatározás immár huszonnegyedik alkalommal segítette elő ennek a versenynek a létrejöttét. Az eseményen az Pestszentlőrinc-Pestszentimre önkormányzatától Szaniszló Sándor Polgármester úr mondott köszöntő beszédet, ő nyitotta meg a versenyt, s díjakat adtak át Somody László és Petrovai László alpolgármesterek is.

A ezüst érmes Varju Csaba

A Békés Megyei Harcművész Szövetség klubjai közül a Shihan Zsiga Zsolt vezette Orosházi Kyokushin Karate Szabadidő Kör,a Sensei Gyenes Sándor vezette Nintai Kyokushin Karate Egyesület és a Shihan Ifj. Gyarmati Imre irányította Bucsai SE Kyokushin Karate Szakosztálya versenyzői eredményesen szerepeltek a nehéz mezőnyben, , amit a haza hozott arany, ezüst és bronzérem is bizonyított, ami egyben a Békés megyei kyokushin karaténak is jó hírverést jelentett.

Eredmények:

KUMITE (küzdelem) szabályrendszer
Felnőtt Férfi A Open +
2.Varju Csaba (Nintai Kyokushin Karate Egyesület Sarkad)
Ifjúsági fiú
+75 kg. 2.Alzubi Alhasan (Orosházi Kyokushin Karate Szabadidő Kör)
Serdülő fiú
65 kg. 1.Boros Ádám (Orosházi Kyokushin Karate Szabadidő Kör)
Gyermek I. fiú
+40 kg. 3.Györki Zsolt (Orosházi Kyokushin Karate Szabadidő Kör)
Gyermek I leány
35 kg. 3.Barna Noémi (Bucsa SE)
Gyermek II.fiú
45 kg. 2.Szokolai Bence (Orosházi Kyokushin Karate Szabadidő Kör)
Gyermek II.leány
+ 45 kg.3. Tóth Hanna (Bucsa SE)

Kata (formagyakorlat) szabályrendszer
Gyerek I. fiú
1. Pintér Bálint Vilmos (Orosházi Kyokushin Karate Szabadidő Kör)