Közösségi oldalak

Sportok

Marad az Aston Martinnál Fernando Alonso!

Az Aston Martin Forma-1-es csapata bejelentette, hogy Fernando Alonso egy több évre szóló szerződést írt alá velük, így 2024 után is Silverstone-ban marad.

Csütörtök délután az Aston Martin véget vetett a kétszeres világbajnok jövőjéről szóló találgatásoknak és bejelentette, több évre szóló szerződést írtak alá a spanyollal, aki 2026 végéig kötelezte el magát a silverstone-i alakulathoz.

Alonso szerződése az idény végén járt volna le, ezért a 42 éves versenyzőt más topcsapatokkal, köztük a Red Bullal és a Mercedesszel is szóba hozták, akiknél szintén van még kiadó hely 2025-re. Alonso döntésével eldöntötte az első dominót, úgy tűnik, meggyőzte Lawrence Stroll csapata arról, hogy 2025-re és 2026-ra is érdemes náluk maradni.

Az új szerződés azt jelenti, hogy Alonso a 2026-ban életbe lépő új szabályzatok idejére is az Aston Martinnal marad, akiknek akkor már a Honda lesz a motorpartnere, így vélhetően már sikerült túltennie magát a McLarennél elszenvedett sérelmeken.

Fernando éhes a sikerre, minden eddiginél jobban vezet, fittebb, mint valaha, és teljesen elkötelezett aziránt, hogy versenyképes erővé tegye az Aston Martint. Ezen többéves megállapodás révén 2026-ban is együtt fogunk dolgozni, amikor is elkezdjük a gyári motorpartneri együttműködésünket a Hondával. Még több elképesztő pillanatot és további sikereket szeretnénk elérni együtt.

– jelentették ki az istállónál.