Közösségi oldalak

Labdarúgás

Otthon szenvedett meglepő kupavereséget a Liverpool

Legutóbb tavaly februárban fordult elő a Liverpool labdarúgócsapatával, hogy tétmérkőzésen vereséget szenvedett a hazai pályán. Azonban hiába számított esélyesnek az Atalanta elleni Európa Liga-negyeddöntőben, váratlanul belefutott egy sima, 3-0-s vereségbe az Anfield Roadon.

Az első félidőben is veszélyesen futballozott az Atalanta, és ugyan Elliot révén a hazaiak lőttek kapufát, gólig az olaszok jutottak: a 38. percben Zappacosta jobb oldali beadását Scamacca helyezte el a bal alsóban (0-1). Sőt, a szünet előtt kettőre növelhette volna előnyét az Atalanta, de az abszolút ziccerben kilépő Koopmeiners hasba lőtte a kirohanó Kelleher kapust.

A szünetben Jürgen Klopp nem viccelt, elégedetlensége jeleként hármat is cserélt, így pályára léphetett Robertson, Szalah és Szoboszlai Dominik is. Lendületesebbé is vált a Liverpool, de a mezőfölényét nem tudta gólra váltani, Musso kapus kiválóan védett. A 60. percben aztán egy kósza kontra végén De Ketelaere passzát Scamacca belsőzte a hálóba (0-2). A helyzetet még megmenthette volna Szalah, de hiába szerzett gólt, lesről tette, a hajrában pedig Szoboszlai eladott labdája után Éderson lövését még védte a kapus, de a kipattanót Pasalic beverte (0-3).

Európa Liga, negyeddöntő, első mérkőzések

Liverpool (angol) – Atalanta (olasz) 0-3 (0-1)