Közösségi oldalak

Labdarúgás

Nem bírt egymással a viharos szélben a Paks és a Kecskemét

Fotó: Paksi FC

Az újoncként második helyen álló Kecskemét gól nélküli döntetlent játszott a Paks vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga 18. fordulójának első szombati mérkőzésén.

A viharos erejű szélben rendezett összecsapás elején egyértelműen a Paks irányított, de a fölénye meddőnek bizonyult, tíz perc után pedig kiegyenlítetté vált a mérkőzés. Többnyire mezőnyjáték zajlott a pályán, a csapatok nem igazán tudtak alkalmazkodni a körülményekhez, annak ellenére többször kézből rúgták ki a labdát a kapusok, hogy azt rendre visszafújta a szél. Az első félidő egyetlen izgalmas pillanatát Haraszti lövése jelentette, melyet a vendégkapus tolt kapufára.

A térfélcserét követően nőtt az iram, és – elsősorban a hazaiaknak köszönhetően – valamivel több ígéretes akciót is láthatott a közönség, azonban komoly helyzetek ebben a periódusban sem voltak. Az újoncként második helyen álló Kecskemét támadásban semmit sem tudott kezdeni az ellenfelével, így jószerivel kizárólag Varga Bencének akadt dolga a kapuban. Mivel a lila-fehérek védekezésben viszont szervezetten futballoztak, így a gól nélküli döntetlent meg tudták őrizni a lefújásig, sőt, a hosszabbításban egy szögletet követően majdnem a győztes gólt is megszerezték, de Belényesi közeli próbálkozása a kapufán csattant.

A lila-fehérek immár négy kör óta veretlenek, a hazai zöld-fehérek pedig sorozatban harmadszor maradtak nyeretlenek.

OTP Bank Liga, 18. forduló

Paksi FC-Kecskeméti TE 0-0
Paks, 1197 néző
Vezette: Farkas
Sárga lap: Haraszti (77.), illetve Hadaró (47.), Tóth B. (65.), Vágó (84.), Zeke (96.)

Paksi FC: Nagy G. – Papp, Kinyik, Kádár, Osváth – Bőle (Skribek, 72.), Windecker, Haraszti (Balogh B., 79.) – Sajbán, Varga Ba., Szabó B. (Hahn, 67.)

Kecskeméti TE: Varga Be. – Szabó A., Rjasko, Belényesi – Nagy K. (Katona M., 94.), Vágó, Szuhodovszki (Polyák, 94.), Banó-Szabó (Meszhi, 87.), Hadaró (Zeke, 78.) – Katona B. (Horváth K., a szünetben), Tóth B.

MTI