Közösségi oldalak

Labdarúgás

Gól nélküli döntetlen a Mezőkövesd ellen

Fotó: fradi.hu

A Ferencváros kisebb meglepetésre hazai pályán gól nélküli döntetlent ért el a Mezőkövesd ellen a labdarúgó OTP Bank Liga 15. fordulójának vasárnap esti zárómérkőzésén.

A Ferencváros játszott fölényben az első félidőben, de labdabirtoklását kevés helyzetre tudta csak váltani, gólig pedig nem jutott. A mezőkövesdiek bátran játszottak és nem elégedtek meg csupán a védekezéssel, szórványos támadásikat viszont nem koronázta siker.

A félidő végén ijesztő jelent zajlott a mezőkövesdi 16-oson belül, egy beívelést követően a vendégek kapusa felugrott a labdáért és a ferencvárosi Abena elől megszerezte a játékszert, de estében tarkón rúgta ellenfelét, aki elterült a földön. Abenát hosszú percekig ápolták, majd hordágyon vitték le a pályáról.
A második játékrészt óriási lendülettel kezdte a címvédő, az első 10-15 percben több nagy helyzetet is kidolgozott, de képtelen volt a kapuba találni, ahogy a folytatásban is minden lehetőségét kihagyta, így meg kellett elégednie az egy ponttal.

A Konferencia-ligában csütörtökön a Cukarickit legyőző FTC ezzel sorozatban negyedik meccsén nem tudott nyerni a bajnokságban és már a vesztett pontok tekintetében is az éllovas Paks mögött van.

OTP Bank Liga, 15. forduló

Ferencvárosi TC-Mezőkövesd Zsóry FC 0-0
Groupama Aréna
Vezette: Káprály, 6127 néző
Sárga lap: Pesic (32.), illetve Kojnok (43.), Cseke (60.), Vajda (70.), Molnár (77.)

Ferencváros: Dibusz – Botka (Katona, a szünetben), Abena (Wingo, 45+2.), Cissé, Civic – Makreckis, Zachariassen, Abu Fani (Besic, 76.) – Marquinhos (Tokmac, 61.), Pesic, Lisztes

Mezőkövesd: Piscitelli – Kojnok, Pillár, Beriasvili, Vajda – Cseke, Gomis – Molnár G., Cseri (Nagy G., 87.), Da. Babunski (Szalai, 92.) – Drazic

MTI