Közösségi oldalak

Labdarúgás

Fontos pontokat szerzett a Honvéd a Zalaegerszeg ellen

A Budapest Honvéd 1-0-ra legyőzte a vendég Zalaegerszeget a labdarúgó OTP Bank Liga 23. fordulójának szombati játéknapján.

A Honvéd kezdte harcosabban a mérkőzést. A hazaiak magasan letámadtak és igyekeztek gyorsan a rivális 16-osáig eljutni, fölényük azonban leginkább csak szögleteket eredményezett, nagy helyzetig nem jutottak el. Tíz perc után kezdett magára találni a ZTE, amely a félidő közepén több ígéretes lövéssel is próbálkozott. A játékrész hajárjában ismét a házigazda került fölénybe és öt perccel a vége előtt vezetést szerzett, miután a húszéves Kocsis Dominik a bal oldalon kiugrott és a Lukictól kapott passz után egy testcsellel becsapta a kapujából kifutó Demjént és a hálóba gurított.

A folytatásban a Honvéd egyértelműen az előnye őrzésére rendezkedett be és sikerült olyan hatékonyan megszerveznie védelmét, hogy a vendégek minden igyekezetük ellenére sem tudtak helyzetig, vagy akár lövésig eljutni. A második félidőben veszély ritkán, és akkor is a vendégek kapujánál alakult ki, újabb gólt azonban nem szerzett a házigazda sem, amely így is értékes győzelemmel hagyta el a pályát.

A kispesti együttes egymás után a második meccsét nyerte meg úgy, hogy gólt nem kapott, a három ponttal pedig megelőzte a MOL Fehérvárt és elmozdult a kieső helyről.

OTP Bank Liga, 23. forduló

Budapest Honvéd-ZTE FC 1-0 (1-0)
Bozsik Aréna
Vezette: Erdős
Gólszerző: Kocsis (40.)
Sárga lap: Kocsis (39.), Lovric (95.), illetve  Csóka (7.), Szendrei (16.), Tajti (31.), Gergényi (43.), Mocsi (62.)

Bp Honvéd: Dúzs – Lovric, Prenga, Capan (Cirkovic 56.), Tamás – Sampeiro (Plakushchenko 93.), Gomis, Mitrovic, Domingues (Átrok 94.) – Kocsis (Ennin 71.), Lukic (Jonsson 71.)

ZTE: Demjén – Huszti, Mocsi, Csóka, Gergényi – Lesjak, Szalay, Tajti, Ubochioma (Kovács 79.), Szendrei – Németh (Grezda a szünetben)

MTI

Videó: M4sportHa nem akarsz lemaradni videóinkról, akkor Iratkozz fel!

Hirdetésblokkolóval néznéd oldalunkat, és ettől mi éhen halunk.

 

A Sportklub oldal olvasása ingyen van, de a működtetése nem ingyenes!

 

Szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb, rendszeresen tankolnak, természetesen pénzért. Nyugi, reklámjaink egyáltalán NEM zavaróak illetve tolakodóak!