Közösségi oldalak

Labdarúgás

Drámai végjáték után, az Orosháza csapata nyerte a Békés Megyei Kupát

Drámai végjáték után, az Orosháza csapata nyerte a Békés Megyei Kupát

Május 23-án rendezték meg a Békés Megyei Kupa döntőjét a békéscsabai Kórház utcai stadionban. A finálét az OMTK-ULE 1913 és a Szarvasi FC játszotta.

Már az 1. percben veszélyes támadást vezetett az ULE. Darida beadásáról a berobbanó Miszlai centikkel maradt le. Az 5. percben Darida lövését ütötte szögletre Somogyi. A 10. percben a másik oldalon Bány került helyzetbe, de a hosszú sarok mellé lőtt. Lüktetett a játék, mindkét oldalon akadtak lehetőségek, de a kapusok a helyükön voltak.

A második játékrész elején azután már ez sem volt vaklárma. Az 55. percben némileg váratlanul szerzett vezetést az orosházi csapat, miután Endrefalvi Erik maradt őrizetlenül a tizenhatoson belül. A támadó átvette a labdát, majd 12-13 méterről zavartalanul lőtt a hálóba. A szarvasiak próbáltak tempót váltani, és támadóbb hadrendet ölteni. A kékben játszó orosháziak a térfelükre szorultak, de azért a szórványos ellenakcióik rendre okozott fejtörést a védőknek Somogyi kapuja előtt.

Az idő fogytával egyre elkeseredettebbé váltak a Körös-partiak rohamai, a védekezésre kényszerülő OMTK pedig nem bírta el a nyomáspróbát. Az utolsó percre fordulva Bány egalizált, a következő akcióból pedig a második találatát is megszerezte, megfordítva ezzel a kupadöntőt. És még nem volt vége! A hosszabbításban az OMTK minden mindegy alapon letámadta ellenfelét és Miszlai révén megtalálta a kapuba vezető rést. A döntetlen annyit jelentett, hogy 2017, 2019 és 2021 után idén is büntetőpontról elvégzett rúgások döntötték el a trófea sorsát, amit az orosháziak nyertek.

Szurkolásban nem volt hiány, végig szóltak a dobok és a dudák. Mintegy 1400 néző előtt, drámai végjátékban, büntetőrúgások után Orosháza csapata lett a kupagyőztes.

Borítókép: Babák Zoltán

Orosházi MTK-ULE – Szarvasi FC 2–2 (0–0) büntetőkkel: 6–4
Békéscsaba, 1400 néző
Vezette: Fekete Zoltán (Belanka Zsolt, Bozó Norbert).
Gólszerzők: Endrefalvi E. (55), Miszlai (93.), ill. Bány (89., 91.).

OMTK-ULE: Bordás – Selmeczy (Halász), Rau, Szabó Ákos, Papp M. – Harangozó, Gedó, Darida – Szabó Áron (Fehér, 74.), Endrefalvi E., Miszlai. Edző: Buza Barnabás.

Szarvasi FC: Somogyi P. – Kiri M. (Kovács Zs.), Pilán M., Pilán R., Zahorán – Zima, Furár, Simon R. (Deli) – Barna (Styecz), Bány, Magyar (Czvalinga). Edző: Somogyi János.Ha nem akarsz lemaradni videóinkról, akkor Iratkozz fel!