Közösségi oldalak

Labdarúgás

Az utolsó utáni pillanatban mentet pontot a Zalaegerszeg

Fotó: puskasakademia.hu

A Puskás Akadémia döntetlent játszott a meccs előtt még sereghajtó Zalaegerszeg otthonában a labdarúgó OTP Bank Liga nyolcadik fordulójának péntek esti nyitómérkőzésén.

Közepes iramú első játékrészt láthatott a közönség. Mindkét oldalon akadtak helyzetek, a veszélyesebbek a hazaiak kapuja előtt. A ZTE a 4. percben kihagyott egy nagy ziccert, viszont a 22. percben, Batik fejese után csak a kapufa mentette meg a góltól. A felek távolról is sokat próbálkoztak, így bár gól nem esett, nem unatkoztak a nézők.

A szünet után jelentősen megváltozott a játék képe, leginkább a mezőnyben folyt a küzdelem, a kapuk nem igazán forogtak veszélyben. A cserék sem hoztak sok változást, a hajrában pedig rengeteg volt a hiba, az eladott labda, a szabálytalanság és a játékmegszakítás. A végén a felcsútiak álltak közelebb a gólszerzéshez és miután egy lerántás és VAR-vizsgálat után büntetőt ítélt számukra Andó-Szabó Sándor játékvezető, meg is szerezték a vezető gólt. Ezzel azonban még nem volt vége, a nyolcperces ráadás utolsó pillanatában Spoljaric a jobb alsó sarkot vette célba, s Markek ugyan beleért a labdába, hárítani nem tudott, így a felek megosztoztak a pontokon.

Az utolsó percben egyenlítő hazaiak ezzel elmozdultak az utolsó helyről.

OTP Bank Liga, 8. forduló

ZTE FC-Puskás Akadémia FC 1-1 (0-0)
ZTE Aréna
Vezette: Andó-Szabó
Gólszerzők: Spoljaric (98.), illetve Plsek (88., 11-esből)
Sárga lap: Evangelu (56.), Mance (64.), illetve Brandon (54.), Maceiras (76.), Nagy Zs. (95.)

ZTE: Gyurján – Huszti (Németh D., 89.), Evangelu, Csóka D., Medgyes – Szendrei N., Sankovic (Spoljaric, 74.), Bedi – Croizet (Meshack, 74.), Mance (Sajbán, 80.), Mim

Puskás Akadémia FC: Markek – Maceiras, Golla, Stronati, Brandon – Batik, Plsek (Ominger, 97.) – Soisalo (Komáromi, 94.), Levi (Nagy Zs., a szünetben), Gruber (Colley, 74.) – Corbu

MTI

Ha nem akarsz lemaradni videóinkról, akkor Iratkozz fel!