Közösségi oldalak

Labdarúgás

A Mezőkövesd pontot szerzett Újpesten

A Mezőkövesd pontot szerzett Újpesten

Az Újpest 1-1-es döntetlent játszott szombaton a vendég Mezőkövesddel a labdarúgó OTP Bank Liga 2022/23-as idényének első fordulójában.

A kezdés előtt az Újpest közelmúltban elhunyt két kiválóságára, Kardos Józsefre és Törőcsik Andrásra emlékeztek egyperces gyászszünettel. Jó iramban és változatos küzdelemmel kezdődött a találkozó – Banainak bravúrja volt, az Újpestnek lesgólja -, majd a hazaiak harcoltak ki maguknak mezőnyfölényt. Utóbbiak előtt aztán lehetőségek is adódtak, a vendégek akciói viszont akkor már a félpályán alig túljutva elhaltak. A 35. percben vezetéshez jutott az Újpest: szöglet után kifejelt labdát a mezőny legaktívabb játékosa, Katona 20 méterről, igazítás nélkül lőtte kapura, és az a tömegben irányt változtatva kötött ki a kapuban.

A szünet után intenzívebb tempóra váltott a Mezőkövesd, amely irányította a játékot. Hatalmas helyzet azonban az Újpest előtt adódott, de Bjelos ziccerben kapu mellé lőtt. A 65. percben egyenlített a vendégcsapat: jobb oldali szögletet követően a röviden érkező Jurina fejjel csúsztatott a hosszúba. Egyenlő állást követően a mezőnyjáték is kiegyenlítődött, az eredmény viszont már nem változott a lefújásig. Pedig Bjelos előtt újabb ígéretes helyzet adódott, de ugyanúgy hibázott, mint csereként beállt csapattársa, Mory a 91. percben. Utóbbi nyolc méterről, ziccerben leadott lövését Tordai lábbal védte.

OTP Bank Liga, 1. forduló

Újpest FC-Mezőkövesd Zsóry FC 1-1 (1-0)
Szusza Ferenc Stadion, 3023 néző
Vezette: Pintér
gólszerzők: Katona (35.), illetve Jurina (65.)
sárga lap: Mack (29.), Bjelos (63.), Pauljevic (64.), Csongvai (67.)

Újpest: Banai – Csongvai, Diaby, Kuusk – Pauljevic, Ljujic (Mory, 80.), Mack (Kastrati, 70.), Onovo, Antonov – Katona (Simon, 87.), Bjelos

Mezőkövesd: Tordai – Kállai (Kis, 62.), Schmiedl, Karnyicki, Bobál D., Vajda – Molnár G. (Drazic, a szünetben), Cseke, Nagy G. (Madarász, 93.), Cseri (Besirovic, 62.) – Jurina (Szelmani, 87.)

MTI

YouTube felratkozás!

További cikkek a témában: Labdarúgás

Hirdetésblokkolóval néznéd oldalunkat, és ettől mi éhen halunk.

 

A Sportklub oldal olvasása ingyen van, de a működtetése nem ingyenes!

 

Szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb, rendszeresen tankolnak, természetesen pénzért. Nyugi, reklámjaink egyáltalán NEM zavaróak illetve tolakodóak!