Közösségi oldalak

Labdarúgás

A Debrecen mindhárom pontot elvitte Kisvárdáról

A Debrecen mindhárom pontot elvitte Kisvárdáról

A Debreceni VSC egygólos győzelmet aratott a Kisvárda vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga 23. fordulójának szombati nyitómérkőzésén, sikerével pedig – éppen ellenfelét megelőzve – feljött a harmadik helyre.

Lendületesen kezdett a hazai csapat, de vezetést nem tudott szerezni, negyedóra elteltével pedig kiegyenlítetté vált a játék. Noha egyik fél sem volt képes ráerőltetni akaratát az ellenfélre, a Debrecen mégis közelebb járt a gólhoz, mert akciói veszélyesebbek voltak, egy ízben például Petkovic tolta kapufára Babunski közeli lövését. A szünet előtti hajrában aztán a Kisvárdának is akadt ziccere, de Camaj hét méterről csúnyán a kapu fölé lőtt.

A második félidő debreceni góllal indult, amely egy mintaszerű ellentámadás végén született. Hátrányban a Kisvárda magasabb sebességi fokozatba kapcsolt, és bár átlövésből voltak veszélyes kísérletei, összességében nem tudott nagyobb nyomást gyakorolni a vendégek kapujára. A hajrában is meddő mezőnyfölényben futballozott a Kisvárda, míg a Debrecen ekkor már kizárólag a védekezésre és minimális előnyének megtartására koncentrált. A hazaiak pontatlan játéka miatt ez nem is okozott komolyabb nehézséget a Lokinak, amely így sporttörténelmi győzelmet aratott.

A hajdúsági együttes története során először gyűjtötte be a három pontot Kisvárdán.

OTP Bank Liga, 23. forduló

Kisvárda Master Good-Debreceni VSC 0-1 (0-0)
Kisvárda, 2450 néző
Vezette: Káprály
Gólszerző: Do. Babunski (48.)
Sárga lap: Lagator (65.)

Kisvárda Master Good: Petkovic – Hej, Kovacic, Leoni, Spasic (Navratil, a szünetben) – Karabeljov (Lucas, 71.), Melnyik – Mesanovic (Czérna, 84.), Ötvös, Camaj (Ilievski, 71.) – Makowski

Debreceni VSC: Milosevic – Lagator, Deslandes, Romancsuk, Ferenczi – Varga K. (Bévárdi, 89.), Loncar, Kiziridisz (Sós, 72.) – Dzsudzsák (Dreskovic, 89.), Ojediran (Varga J., 72.) – Do. Babunski (Mance, 67.)

MTI

Borítókép: Kisvarda FC/Facebook

Videó: M4sport