Közösségi oldalak

Labdarúgás

11 év után új bajnoka van a Bundesligának!

Florian Wirtz a Leverkusen egyik legjobbja, Granit Xhaka pedig tudta, hová kell igazolnia… Fotó: Getty Images

Könnyedén legyőzte a Werder Brement, így matematikailag is bebiztosította német bajnoki címét a Bayer Leverkusen. Xabi Alonso együttese veretlenül vezeti a Bundesligát, amelyet 11 év után először nem a Bayern München nyert meg.

Az már hetek, sőt hónapok óta látszott, hogy a Bayer Leverkusen történelmi tettre készül a Bundesligában, a csapat ugyanis célba vette a bajnoki aranyérmet, amelyet korábban soha nem nyert meg. Xabi Alonso gárdája matematikailag a Werder Bremen ellen biztosította be az elsőségét. A gyógyszergyáriak az első félidőben Victor Boniface tizenegyesgóljával vonultak pihenőre, majd a fordulást követően igazi gálát rendeztek: Granit Xhaka bombagóllal duplázta meg az előnyt, majd következett a csereként beállt Florian Wirtz mesterhármasa. Mivel a szurkolók már 90. perc elején beszaladtak a pályára, Harm Osmers játékvezető idő előtt véget vetett a találkozónak.

A Leverkusen ezzel a rekordbajnok Bayern München 11 éven át tartó dominanciájának vetett véget. A csapat következő célja az lehet, hogy veretlenül teljesítse a bajnoki idényt, sőt még a triplázás is összejöhet Alonsóék számára: a Német Kupa fináléjában a másodosztályú Kaiserslautern lesz az ellenfél, míg az Európa-ligában a negyeddöntő visszavágójára készül a gárda (kétgólos előnyben).