Közösségi oldalak

Hírek

Újra Dárdai Pál irányítja vezetőedzőként a német bajnokságban szereplő Hertha BSC labdarúgócsapatát

Újra Dárdai Pál irányítja vezetőedzőként a német bajnokságban szereplő Hertha BSC labdarúgócsapatát

Újra Dárdai Pál irányítja vezetőedzőként a német bajnokságban szereplő Hertha BSC labdarúgócsapatát.

A berlini klub vasárnap jelentette be, hogy azonnali hatállyal szerződést bontott Sandro Schwarz-cal, akinek a helyét a szezon végéig a magyar válogatott korábbi szövetségi kapitánya veszi át.

Dárdai játékosként 286 bajnoki mérkőzéssel a mai napig klubrekorder, edzőként pedig a Hertha megmentőjeként tekintenek rá a szurkolók. Dárdai 1997 és 2011 között összesen 372 meccsen játszott a fővárosiak színeiben, majd az utánpótlásban tevékenykedett edzőként. A felnőtt csapatot 2015 februárja és 2019 nyara, majd 2021 januárja és novembere között irányította.

„Mindenki tisztában van a Herthához fűződő viszonyommal, ezért nem kellett sokáig gondolkodnom, amikor jött a hívás. Hat meccs van hátra, esetleg még további kettő, mindent meg fogok tenni a csapattal együtt, hogy bennmaradjunk a Bundesligában. Nem lesz könnyű, de nagyon várom”

– idézte a klub honlapja Dárdait.

A Hertha honlapjának beszámolója szerint a szakmai stábból Volkan Bulut és Daniel Fischer is távozott, ugyanakkor a közmédia érdeklődésére Bódog Tamás megerősítette, marad a csapatnál és segíti Dárdai munkáját.

„Nagyon örülök, hogy Pál ebben a klub számára kihívásokkal teli időszakban elkötelezte magát az együttes irányítása mellett. Már kétszer is megmutatta, hogy képes stabilizálni egy csapatot és kivezetni az ilyen helyzetekből egyértelmű stílusával és tervszerűségével. Erről most is meg vagyunk győződve”

– mondta Benjamin Weber sportigazgató.

A Hertha péntek este 5-2-es vereséget szenvedett az addig sereghajtó Schalke 04 vendégeként, így hat fordulóval a vége előtt az utolsó helyre csúszott vissza a Bundesligában. Dárdai első bajnokiján, jövő szombaton a Werder Bremen elleni hazai összecsapáson irányítja a csapatot.

MTI