Közösségi oldalak

Hírek

Sigér Dávid a Fehérvárhoz igazolt

A labdarúgó NB I-ben szereplő Fehérvár FC átigazolta a 14-szeres magyar válogatott középpályást, Sigér Dávidot.

A Fehérvár FC a klub hivatalos honlapján jelentette be, hogy átigazolta Sigér Dávidot. 

A Debrecenben született játékos a DVSC-ben kezdte meg karrierjét, majd kölcsönjátékosként szerepelt Tégláson, Létavértesen, Mezőkövesden és Balmazújvárosban is. Utóbbival fel is jutott az NB I-be a 2016–2017-es idény végén. Első élvonalbeli idényében négy gólt szerzett, de a bennmaradás nem jött össze. 2018-ban a Ferencvároshoz igazolt, amellyel rögtön bajnoki címet ünnepelt, ráadásul az MTK-nak lőtt találatát az év góljának választották az M4 Sport – Az év sportolója gálán. Az FTC-vel öt bajnoki címet és egy Magyar Kupát nyert, valamint jelentős nemzetközi tapasztalatot is szerzett. Az NB I-ben eddig 135 bajnokin lépett pályára, ezeken 13 gólt szerzett és 9 gólpasszt adott.

Sigér 2019-ben debütált a magyar válogatottban is, részt vett a részben hazai rendezésű Európa-bajnokságon is. Eddigi 14 válogatott mérkőzésén egyszer volt eredményes. A 33 éves játékos január 31-én szerződést bontott a Ferencvárossal, így szabadon igazolható labdarúgóként érkezett a Fehérvárra, ahol a 18-as mezt kapta.

„A megbeszélések során nagyon jó érzés volt, hogy szívesen látnának Fehérváron. Amikor vendégként itt jártam, mindig jó benyomásokat tett rám a környezet. Örülök, hogy egy nagy presztízsű, erős klubnál folytatom, amely korábban itthon és nemzetközi szinten is szép sikereket ért el, bízom benne, hogy nekem is hasonló eredményekben lesz szerepem ebben az új érában. Emlékszem, játszottam még a régi stadionban is, Mezőkövesd-játékosként, úgy jöttünk Fehérvárra, hogy bekkeljük ki a nulla-nullát – majdnem sikerült. Azóta rengeteg minden történt. Nagyon örülök, hogy megérkeztem az NB I-be, átigazolhattam a Balmazújvárosból a Ferencvárosba, jöttek a nemzetközi mérkőzések, a válogatott meghívók – nagyon szép pillanatokra tudok visszaemlékezni. Viszont nem szeretnék itt megállni! Rengeteg energiát érzek magamban, képes vagyok megvalósítani további nagy célokat egy olyan csapatban, amelynél ugyanarra vágynak, mint én”

– nyilatkozta Sigér Dávid az átigazolást követően.

Ha nem akarsz lemaradni videóinkról, akkor Iratkozz fel!