Közösségi oldalak

Hírek

Péppé verte szomszédját a Honvéd futballistája

Kundrák Norbert és társai tönkrevertek egy szomszédot. Fotó: honvedfc.hu

Kundrák Norbert, az NB II-ben szereplő Honvéd futballistája még 2022 nyarán úgy összeverte a szomszédját családtagjai közreműködésével, hogy az áldozat kórházba került, sokáig járóképtelen volt, légmellet kapott és leszázalékolták. A Fradiban is megfordult volt korosztályos válogatott Kundrák a volt szomszéd szerint olcsón megúszta az esetet: felfüggesztett börtönbüntetést kapott, s jelenleg is futballozhat.

Szabó Krisztián a Blikknek mesélte el a megdöbbentő történetet, miszerint a Honvéd futballistája összeverte őt 2022 nyarán. Állítása szerint Kundrák Norbert családja és kis cukrászdája közelében laktak, amikor az udvarukról kiszökött a két kutyája. Az egyik rögtön visszajött a hívásra, a másik pedig lefeküdt, a férfi odament érte. Ekkor kezdődtek a bajok.

– Kialakult egy szóváltás, aztán ahogy visszafordultam a kapujuk előtt a kutyához, Norbi oldalról belerúgott a combomba, majd nekem estek – idézte fel Szabó Krisztián. – Az édesanyjuk lefogott hátulról, jöttek hárman a két testvérével, és körülbelül egy perc alatt úgy lerendeztek, hogy hat bordám eltört, arccsonttörésem lett, három szájsebészeti műtétem volt, és még sorolhatnám.

Ezt követően Szabó állítása szerint Kundrák anyja a segítségére siető feleségét is megtámadta, a földre lökte. Kihívták a rendőröket, aztán a mentőket is, akik a férfit kórházba vitték, ahol az intenzív osztályra került napokra, utána pedig a traumatológiára. Azóta a futballistát és családtagjait súlyos testi sértés és csoportosan elkövetett garázdaság bűntettében jogerősen elítélték, ám két évre felfüggesztett börtönbüntetéssel megúszták az esetet.

– Ez egészen elképesztő. Hihetetlen, hogy valaki ilyet elkövet, majd nyugodtan élhet, mintha mi se történt volna, engem pedig már leszázalékoltak, gyakorlatilag teljesen újra kell építenem magamat – magyarázta Szabó. – Meg én úgy vagyok vele, hogy ha egy sportoló ilyet csinált, az ne sportoljon tovább…… Az édesanyja kiabált ott mindenfélét, hogy „az ő fia NB I-es futballista, azt csinál, amit akar”. Öt éve voltunk szomszédok, sosem gondoltam, hogy ilyen megtörténhet.

Kundrák a Fradi játékosaként kupát nyert

Szabóék azóta elköltöztek, Kundrák viszont, aki a történtekkor a Debrecen élvonalbeli labdarúgója volt, nem sokkal később Szegedre került kölcsönbe az NB II-be. A DVSC tavaly nyáron végleg elengedte a kezét, ekkor igazolt a szintén másodosztályú Honvédba. A korábbi U21-es válogatott csatár itt sem számít alapembernek, hét meccsen mindössze 190 percet játszott ebben az idényben.

A most 24 éves Kundrák 2017-ben 18 évesen mutatkozott be az NB I-ben a Fradi színeiben, amelyben abban az évben Magyar Kupa-győztes volt. A Honvéd belső vizsgálatot indított a játékos nyilvánosság elé került ügye miatt.

Ha nem akarsz lemaradni videóinkról, akkor Iratkozz fel!