Hírek

Nem kapott licencet a Haladás

Ezzel pedig elbúcsúzott a másodosztálytól is a szombathelyi együttes.

A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) Fellebviteli Licencadó Bizottsága a mai napon helybenhagyta az elsőfokú döntést, így a Szombathelyi Haladás biztosan nem indulhat a labdarúgó NB II 2024–25-ös idényében – derül ki a klub szűkszavú közleményéből.

A zöld-fehér klub közleménye szerint az NB III-as indulásról a jövő heti taggyűlésen születik döntés.

Mint ismert, az MLSZ május 10-én utasította el a klub licenckérelmét pénzügyi okokra hivatkozva. A szombathelyiek ügyvezetője, Szántó Erzsébet még a döntés napján lemondott, a klub viszont fellebbezett – mint most kiderült, hiába.

A Haladás 38 ponttal a 13. helyen áll az NB II-ben, s szinte biztosra vehető, hogy a pályán elért eredmények alapján, az utolsó fordulótól függetlenül nem fog kieső helyen végezni. A jelenleg három ponttal mögötte álló PMFC hiába érné be pontszámban a Haladást a zöld-fehér klub veresége esetén, ugyanannyi győzelme lenne, ám a pécsi gárdának jelenleg tízzel rosszabb a gólkülönbsége.

Ha a Haladás a pályán elért eredmények alapján kivívja a bennmaradást, akkor fel kell majd tölteni az NB II-es mezőnyt, amely a következő idényben 16 csapatos lesz. Az MLSZ feltöltési szabályzata értelmében először az NB III-as bajnokság legjobb fel nem jutó csapata lesz jogosult nevezést beadni az NB II-re.

Ugyancsak mai hír, hogy négy játékos már szerződést bontott a Vas megyei alakulattal.

Forrás: nso.hu