Közösségi oldalak

Hírek

Nagy gondok a Honvédnál, közelebb a kiesés, mint a feljutás

Nagy gondok a Honvédnál, közelebb a kiesés, mint a feljutás

Nem kétséges, hogy a Kispest nemcsak a magyar, de az egyetemes labdarúgás egyik legfontosabb klubja is. Csak Puskás Ferencet, Bozsik Józsefet, Tichy Lajost és Détári Lajost kell említeni (illetve a társaikat). A 14-szeres bajnok és 8-szoros kupagyőztes Honvédnak jelenleg azonban csak a kiváló szurkolótábora élvonalbeli.

A cél

„Szükség van arra a tudásra, hogy hogyan tudunk azonnal visszakerülni, mert ezt akarjuk mindannyian. Tudom, hogy jövő nyáron a szurkolóink újra NB I-es mérkőzésekre szeretnének járni, és szeretném kiemelni, hogy hatalmas támogatást kaptunk tőlük ebben a gyengén sikerült idényben is. Óriási értéke a Honvédnak a Kispest-tábor.”

Ezt Kun Gergely ügyvezető mondta az mfor.hu-nak adott nyilatkozatában június 3-án, az NB I-ből történt kiesés után.

Kun Gergely nem tévedett semmiben, főleg abban nem, hogy mennyit jelent a Kispest szurkolótábora a klubnak. Az NB I-ben, a gyengébb eredmények ellenére sem fordítottak hátat imádott csapatuknak. Az NB II-ben meg pláne nem. Kiemelkedő létszámban kísérik el a kedvenceiket mindenhová továbbra is, hatalmasakat szurkolva.

A jelen

A nehéz anyagi helyzetben lévő klub 12 forduló után viszont messze van az elvárt céltól. Az éllovas ETO 10, a második, szintén feljutó helyen álló Nyíregyháza 9 ponttal előzi meg. Desits Szilárd, az NB I-ből szintén kiesett Vasas vezetőedzője a Szpari elleni 3-0-s győzelmük után azt nyilatkozta, hogy ha 10 pontos hátrányba kerültek volna, akkor az hatalmas bajt jelentett volna. Mivel viszont győztek, „csak” 4 pontra vannak a gyengébbik feljutó helyezéstől, a Honvéd viszont tízre.

A nyáron kinevezett Pinezits Máté vezetőedző irányításával 4-szer nyertek, 4-szer döntetlent értek el és 4-szer kaptak ki a kispestiek, a gólkülönbségük 15-14. A legjobb kieső helyen lévő BVSC előtt 4 pont az előnyük…

Az eddigi szereplést különleges szempont szerint elemezzük. Összeszedtük, hogy adott mérkőzések után mit mondtak az ellenfelek vezetőedzői. Ami viszont tény: a Kispestnek továbbra is hatalmas szurkolói támogatásra lesz szüksége!

Borítókép: A Honvédnak jelenleg csak a szurkolótábora élvonalbeli. Fotó: honvedfc.hu

Forrás: NB1.hu

Ha nem akarsz lemaradni videóinkról, akkor Iratkozz fel!