Közösségi oldalak

Hírek

Mészöly Géza lett az Újpest új vezetőedzője

Mészöly Géza lett az Újpest új vezetőedzője

Az Újpest labdarúgócsapata a hivatalos honlapján jelentette be, hogy Mészöly Géza veszi át az együttes irányítását. Az 56 éves szakember nem lesz ismeretlen a klub számára, Mészöly Géza ugyanis harmadszor irányíthatja a felnőttcsapatot – 2004 és 2006 között 67, majd 2010 és 2011 között összesen 49 tétmérkőzésen ült az újpestiek kispadján. Vasárnap, a DVTK elleni bajnokin már az új vezetőedző irányítja a csapatot.

A játékosként 18-szoros válogatott Mészöly Géza legutóbb az ETO FC Győrnél edzősködött 2018 júniusa és szeptembere között, de 2022 szeptemberében megbízott trénerként két találkozón a Haladásnál is tevékenykedett – ezt követően maradt Szombathelyen, s az elmúlt másfél évben szakmai igazgatóként dolgozott a zöld-fehérek vezetőségében.

Mint ismert, a tulajdonosváltáson áteső Újpest csütörtökön első körben Nebojsa Vignjevic felmentését jelentette be, az ő utódja lesz a most érkező Mészöly Géza.

„Stabilizálni szeretném a csapatot, azt akarjuk, hogy a játékosok felszabadultak legyenek. Volt már ilyenben részem, 2004-ben is hasonló helyzetben vettük át a társaságot, akkor is görcsöltek a srácok. Most valamivel kevesebb időnk van, de van 14 meccsünk, hogy bizonyítsuk, ez a keret többre hivatott, megvan benne a minőség, és képes arra, hogy győzelmeket szerezzen, és örömet okozzon a szurkolóknak. Minden erőmmel azon leszek, hogy minél több győzelmet szerezzünk, mert ez itt Újpest, itt csak a győzelem elfogadható” – idézi a klub honlapja Mészöly Gézát.

Az Újpest kilenc forduló óta nyeretlen a bajnokságban – ebben az időszakban mindössze egy pontot gyűjtött –, így a tizedik helyre esett vissza a tabellán.

Edzőváltások a labdarúgó OTP Bank Liga 2023/24-es idényében:

2023. augusztus 12. – Kisvárda: Milos Kruscic helyett ideiglenesen Gerliczki Máté
2023. szeptember 3. – Kisvárda: Gerliczki Máté helyett Mátyus János
2023. szeptember 4. – Ferencváros: Máté Csaba helyett Dejan Stankovic
2023. november 7-8. – Kisvárda: Mátyus János helyett Feczkó Tamás
2023. november 12-13. – ZTE: Boér Gábor helyett Márton Gábor
2024. január 31. – DVTK: Kuznyecov Szergej helyett ideiglenesen Simon Miklós
2024. február 8. – Újpest: Nebojsa Vignjevic helyett Mészöly Géza

Borítókép: Mészöly Géza és Kabát Péter Fotó: ujpestfc.hu

Ha nem akarsz lemaradni videóinkról, akkor Iratkozz fel!