Közösségi oldalak

Hírek

Kettős győzelemmel jutott vissza az NB III-ba a Körösladányi MSK csapata

Kettős győzelemmel jutott vissza az NB III-ba a Körösladányi MSK csapata

Kettős győzelemmel vette az NB III-as osztályozót a Körösladány MSK labdarúgócsapata, amely a múlt vasárnapi cigándi 4–1-es sikerét egy hazai 3–0-s diadallal toldotta meg, így egy év kihagyás után július végétől ismét a honi harmadosztályban szerepelhet.

Farkas János előtt már a 3. perc végén megnyílt a gólszerzés lehetősége, amikor egy ajándék labdát tűzhetett közelről kapura, de Nagy Sándor bravúrral belevetődött a lövésbe. A folytatás kiegyenlített mezőnyjátékot hozott. A labda jobbára a két tizenhatos között pattogott, a kapuk nem igazán forogtak veszélyben. A 27. percben újabb ajándéklabdát kapott a ladányi együttes, ám a Ramos rossz átadását lefülelő Csicsely lapos löketét lábbal hárította a cigándi hálóőr. Bő félóra után felgyorsultak az események. A 32. percben Matyi kapta meg a második sárga lapját és vele a pirosat, mellette azonban a reklamáló edzőjét is elveszítette a vendégcsapat. Három minutával később Csicsellyel szemben szabálytalankodtak a tizenhatoson belül, a büntetőt pedig Wéber lőtte a kapu jobb oldalába, 1–0.

A 37. percben Burai kapott mintaszerű passzt a bal összekötő helyén és mesterien emelt a hosszú felső sarokba, 2–0. Nem sokkal ezután a Cigánd előtt adódott ígéretes lehetőség, de a kapu torkában kivárt a támadója és a védők felszabadítottak.

A második félidőt is borsodi ziccer vezette be, de azután visszatért a játék a régi kerékvágásba. A ladányiak birtokolták többet a labdát, Czirok révén a 62. percben az előnyüket is növelni tudták: a középpályás egy kapusról kipattanót helyezett a hosszú sarokba, 3–0.

A hazaiak biztos előnyét ezután sem tudták veszélyeztetni a borsodiak, így azután félgőzzel is magabiztosan tartották a számukra kedvező eredményt. Az utolsó percekre a létszámot illetően lett egyenlő az állás, miután az ellenfele rángatásáért a csereként beállt Almásit – talán túl szigorúan is –, kiállította a játékvezető.

A 90 perc a Körösladány elképzelései szerint alakult, a vendégcsapatban nem volt meg az a plusz amivel veszélyeztethették volna a hazaiak sikerét, a továbbjutásra pedig éppen ezért sanszuk sem volt.

B.M.

Fotó: Erdős Csaba

NB III-as osztályozó, visszavágó

Körösladány MSK–Cigánd SE 3–0 (2–0)
Körösladány, 500 néző
Vezette: Muhari Gergő (Sinkovicz Dániel, Dobos Dávid).
Gólszerző: Wéber (35. – 11-esből), Burai (37.), Czirok (62.).
Piros lap: Almási (87.), ill. Matyi (32.).

Körösladány: Nagy B. – Malkócs (Talpalló, 53.), Wéber, Vajda (Milek, 69.), Bakk – Ruzsa, Zelenyánszki – Czirok (Urbán, 69.), Burai, Csicsely (Almási, 83.) – Farkas J. (Kisari, 53.). Vezetőedző: Ekker Attila, Futaki Krisztián.

Cigánd: Nagy S. – Ferencz, Szabó K., Elek Á., Katona Gy. – Ramos (Oravecz, 58.), Atamas (Králik, 58.) – Matyi, Juhász M. (Budaházi, 58.), Tóth Á. (Szokolai, 80.) – Kelemen (Szilágyi Sz., 70.). Vezetőedző: Szatmári Csaba.

Élő közvetítésünket a mérkőzésről itt visszanézheti:



Ha nem akarsz lemaradni videóinkról, akkor Iratkozz fel!