Közösségi oldalak

Hírek

Hivatalos: BL-győztes szerb vezetőedző váltja Máté Csabát a kispadon

Hivatalos: BL-győztes szerb vezetőedző váltja Máté Csabát a kispadon

A labdarúgó NB I-ben szereplő Ferencváros hivatalos honlapján jelentette be, hogy Dejan Sztankovics a labdarúgócsapat új vezetőedzője.

A 44 éves Dejan Sztankovics játékosként megfordult a Lazióban, majd kilenc évet húzott le az Internél, mellyel a 2009–2010-es szezonban többek között Bajnokok Ligáját nyert José Mourinho irányításával.

A szerb szakember az Udinesenél kezdte asszisztensként edzői pályafutását, majd az Internél volt koordinátor egy évet – Sztankovics ezt követően dolgozott az Európai Labdarúgó Szövetségnél, 2019 nyarán pedig a Crvena zvezdához került, a csapattal háromszor lett szerb bajnok, kétszer pedig a Szerb Kupát is elhódította.

Sztankovics a nagyszerű eredmények után a Serie A-ba került, a Sampdoria irányítását vehette át, ám mindössze 32 tétmérkőzés jutott neki, mivel az együttesnek nem ment jól, s összecsapásonként átlagosan csupán 0.63 pontot tudott szerezni.

„Az FTC köszöni Máté Csabának, hogy az egyik legnehezebb időszakban sietett a klub segítségére és vezette a Konferencia-liga csoportkörébe a csapatot”

– olvasható a fradi.hu-n a bejelentés, amely arról nem tesz említést, hogy Máté marad-e a zöld-fehérek háttérstábjában.

Máté a július 19-én menesztett Sztanyiszlav Csercseszov helyét vette át ideiglenesen, ám remekelt vele az alakulat, amely tíz meccséből kilencet megnyert, ráadásul ez idő alatt 39 gólt szerzett és bejutott a Konferencia-liga csoportkörébe.

Ami Sztankovicsot illeti, az újdonsült tréner taktikai elvárásai nem különböznek az elmúlt hetekben a támadójátékot felvirágoztató Mátéétól – mindkét edző a 4–2–3–1-es rendszert részesíti előnyben, így a Ferencváros szisztémáját várhatóan nem forgatja fel a váltás.

Ha nem akarsz lemaradni videóinkról, akkor Iratkozz fel!