Közösségi oldalak

Hírek

Hivatalos: Bartosz Grzelak a MOL Fehérvár új edzője

Bartosz Grzelak lett a MOL Fehérvár FC labdarúgócsapatának új vezetőedzője.

A klub honlapjának szerdai közlése szerint a svéd szakember, aki a lengyelországi Szczecinben született, az AIK Solnában futballozott és tagja volt a svéd U19-es válogatottnak is, majd korán az edzői pályára lépett.

A 44 éves tréner 2009 és 2011 között az IK Frey Taby másodedzőjeként dolgozott, majd öt és fél éven keresztül vezetőedző volt a klubnál, amely a negyedosztályból a másodosztályig jutott fel. Ezt követően 2017 nyarán az AIK, majd a svéd U21-es válogatott másodedzője lett, az AIK irányítását 2020 augusztusában vette át, rögtön első teljes szezonjában ezüstérmet szerzett úgy, hogy az bajnoki cím csak a gólkülönbségen múlt. A Solnától 2022 augusztusában távozott, 80 tétmérkőzéséből 18 döntetlen és 21 vereség mellett 41-et nyert meg.

„Kétségtelenül nehéz helyzetben van most a csapat, ezzel együtt is izgatottan és büszkén várom azt, hogy elkezdhessem a munkát a Vidinél. Nincs itt az ideje annak, hogy a hosszútávú terveinkről beszéljünk, a jelenben kell élnünk és dolgoznunk”

– hangsúlyozta a szerződés aláírása után Grzelak, aki 2025. június 30-ig írt alá.

Elődje, Huszti Szabolcs október közepétől keddig vezette a MOL Fehérvárt, amely legutóbbi hét mérkőzéséből csak egyet nyert meg, az utolsó előtti, kieső helyen áll az OTP Bank Ligában, hátránya egy pont a 10. helyezett Budapest Honvédhoz képest.

A következő fordulóban a Fehérvár éppen a Honvédot fogadja szombaton.

Ne maradj le közvetítéseinkről!

Hirdetésblokkolóval néznéd oldalunkat, és ettől mi éhen halunk.

 

A Sportklub oldal olvasása ingyen van, de a működtetése nem ingyenes!

 

Szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb, rendszeresen tankolnak, természetesen pénzért. Nyugi, reklámjaink egyáltalán NEM zavaróak illetve tolakodóak!