Közösségi oldalak

Hírek

Győzött a magyar férfi kosárlabda-válogatott Kecskeméten

Váradi Benedek (j), a magyar és George Tsintsadze (b), a georgiai válogatott játékosa a Magyarország-Georgia felkészülési kosárlabda-mérkõzésen a kecskeméti Messzi István Sportcsarnokban 2022. augusztus 5-én. MTI fotó: Bús Csaba

A hóvégi világbajnoki selejtezőkre, illetve a szeptemberi Európa-bajnokságra készülő magyar férfi kosárlabda-válogatott 89-88-ra legyőzte Georgiát pénteken Kecskeméten.

A Messzi István Sportcsarnokban rendezett összecsapáson remekül kezdett a házigazda – amelyben öt év kihagyás után szerepelt ismét a Real Madrid légiósa, Hanga Ádám -, és látványos kosarakkal sikerült elhúznia 10-2-re. Ez a különbség az első negyed végére megmaradt egy bravúros triplával. A júniusi világbajnoki selejtezőn a spanyolokat legyőző és Eb-társrendező Georgia rövid időre rendezte sorait, felzárkózott, ám a hazaiak változatlanul hatékonyan támadtak (43-33), a szünet előtti hajrá viszont a vendégeké volt.

A fordulást követően a magyarok triplákkal tartották távol a georgiaiakat, állandósult a közel hétpontos magyar előny. A záró felvonásban a vendégek védelme összeállt, sorra szedték a lepattanókat, és három perccel a vége előtt egyenlítettek (82-82). A végjátékban azonban jobban összpontosított a magyar válogatott, és végül nagy csatában diadalmaskodott.

A két együttes szombaton ugyancsak Kecskeméten zárt kapuk mögött találkozik 16 órakor.

Eredmény, férfi felkészülési mérkőzés:
Magyarország-Georgia 89-88 (31-24, 16-18, 21-19, 21-27)

Ha nem akarsz lemaradni videóinkról, akkor Iratkozz fel!