Közösségi oldalak

Hírek

Férfi kosárlabda vb-selejtező – Franciaországi vereséggel zártak a magyarok

A kvalifikáció következő szakaszába már továbbjutott magyar férfi kosárlabda-válogatott 81-40-re kikapott hétfőn Franciaországban a világbajnoki selejtezősorozat hatodik, utolsó fordulójában.

Ivkovics Sztojan szövetségi kapitány együttese pénteken a portugálok 69-68-as budapesti legyőzésével már bebiztosította, hogy ott lesz a kvalifikáció folytatásában is. A tét nélküli zárómeccsen – melyre közlekedési problémák miatt csak az utolsó pillanatban érkeztek meg a magyarok – az olimpiai ezüstérmes franciák 7-2-vel kezdtek Mouilleron-Le-Captifban.

Egy ideig a második negyedben is sikerült 5-6 ponton tartani a hátrányt, de ezután óráisi mélyrepülés következett. Térfélcsere után ugyanis egy 17-0-ás rohammal kezdtek a házigazdák – akik összesítve 30-25 után már 26-0-ás sorozatnál tartottak -, és 58-27-nél már eldőlt a mérkőzés. A harmadik negyed eredménye 29-2 lett.

A hátralévő időben már csak a hazai siker mértéke volt kérdéses, és a Kékek a papírformát igazolva végül fölényes győzelmet arattak. A válogatott augusztusban, két mérkőzéssel kezdi meg a vb-selejtezősorozat második szakaszát.

MTI

Ha nem akarsz lemaradni videóinkról, akkor Iratkozz fel!

Hirdetésblokkolóval néznéd oldalunkat, és ettől mi éhen halunk.

 

A Sportklub oldal olvasása ingyen van, de a működtetése nem ingyenes!

 

Szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb, rendszeresen tankolnak, természetesen pénzért. Nyugi, reklámjaink egyáltalán NEM zavaróak illetve tolakodóak!